Arterele de circulaţie din jurul Colosseumului au devenit zone pietonale - FOTO

Noul primar al Romei, Ignazio Marino, a decis interzicerea accesului auto, cu excepţia mijloacelor de transport public, în jurul Colosseumului, în scopul protejării acestui monument simbolic roman aflat în stare avansată de degradare din cauza prafului şi poluării.

3715 afișări
Imaginea articolului Arterele de circulaţie din jurul Colosseumului au devenit zone pietonale - FOTO

Arterele de circulaţie din jurul Colosseumului au devenit zone pietonale (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Conform unui nou ordin al Primăriei Romei, începând din 3 august, accesul autovehiculelor nu mai este permis pe străzile Merulana şi Labicana, în jurul Colosseumului, scrie Corriere della Sera.

"Începând de astăzi (sâmbătă - n.red.), de la ora 5.30, accesul auto în zona Forumurilor Imperiale va fi interzis", se arată în ordinul semnat de noul primar al Romei, Ignazio Marino (membru al Partidului Democrat, de centru-stânga).

Noul primar consideră măsura "începutul unui vis" şi vorbeşte de "o revoluţie majoră" în oraşul Roma. "În cazul în care Colosseumul ar fi fost la Londra sau Paris, cine ar fi acceptat să fie folosit ca centru al unui sens giratoriu?", a întrebat retoric Marino, într-o declaraţie făcută pentru BBC.

"Zona Forumurilor Romane trebuie să fie zonă pietonală", a insistat el, deşi măsura probabil va fi contestată pentru că va îngreuna şi mai mult traficul intens din Roma.

De la interdicţia de circulaţie sunt exceptate mijloacele de transport în comun, autoturismele riveranilor şi vehiculele închiriate inclusiv cu şoferi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici