Asasinarea jurnalistei anticorupţie Daphne Caruana Galizia: Trei persoane, inculpate în Malta

Trei indivizi au fost incuplaţi pentru asasinarea jurnalistei anticorupţie Daphne Caruana Galizia, ucisă cu un vehicul-capcană în octombrie 2017, informează cotidianul The Guardian.

2979 afișări
Imaginea articolului Asasinarea jurnalistei anticorupţie Daphne Caruana Galizia: Trei persoane, inculpate în Malta

Asasinarea jurnalistei anticorupţie Daphne Caruana Galizia: Trei persoane, inculpate în Malta

Cei trei incuplaţi, Vincent Muscat şi fraţii Alfred şi George Degiorgio, au fost arestaţi în luna decembrie.

Ministerul Justiţiei din Malta a confirmat inculparea celor trei suspecţi, urmând ca procurorul general să stabilească data la care va începe procesul, având 20 de luni la dispoziţie pentru a face acest lucru.

Săptămâna trecută, la recomandarea Consiliului Europei, Guvernul maltez condus de Joseph Muscat, a decis să demareze o anchetă publică care să stabilească dacă asasinarea jurnalistei ar fi putut fi prevenită.

Caruana Galizia, o jurnalistă cunoscută pentru investigaţiile privind corupţia din Malta, a murit în octombrie 2017 după explozia unei bombe care era plasată sub vehiculul său.

Pe blogul său, Galizia a denunţat mai multe cazuri de corupţie. În una dintre investigaţii, premierul maltez Joseph Muscat şi doi dintre apropiaţii lui au fost acuzaţi de legături cu trei companii offshore şi cu vânzarea de paşapoarte malteze către guvernul din Azerbaidjan. Într-o altă anchetă, jurnalista a scos la iveală informaţii despre conturi offshore care ar aparţine lui Adrian Delia, noul lider al formaţiunii de opoziţie, Partidul Naţionalist.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici