Atacatorul de la Luvru, plasat în custodia Poliţiei / Atacatorul ar refuză să răspundă la întrebările anchetatorilor

Atacatorul de la Luvru a fost plasat în custodia Poliţiei la spitalul Georges-Pompidou din Paris şi va putea fi audiat foarte curând, relatează Le Figaro citând informaţii publicate de agenţia AFP.

425 afișări
Imaginea articolului Atacatorul de la Luvru, plasat în custodia Poliţiei / Atacatorul ar refuză să răspundă la întrebările anchetatorilor

Atacatorul de la Luvru, plasat în custodia Poliţiei (Imagine: Mediafax Arhiva Foto)

Atacatorul de la Luvru refuză să răspundă la întrebările anchetatorilor-surse

Teroristul care a agresat militari vineri, la Muzeul Luvru din Paris strigând Allah Akbar, refuză să vorbească cu anchetatorii, potrivit unei surse apropiate anchetei, care precizează că o primă audiere a avut loc în cursul dimineţii, dar a durat puţin, scrie Le F

O sursă a declarat pentru Le Figaro că egipteanul în vârstă de 29 de ani îşi pregătea de mai multe luni călătoria la Paris.Potrivit informaţiilor obţinute de publicaţie, Abdullah Reda al-Hamamy şi-a închiriat vara trecută apartamentul din Paris, de pe strada Ponthieu, deci cu mai multe săptămâni înainte de a depune, în octombrie, cererea în Dubai pentru viză de turist.

Poliţiştii nu au găsit vreo urmă de testament iar atacul nu a fost deocamdată revendicat.

Atacatorul de la Luvru, plasat în custodia Poliţiei

"După ce cadrele medicale au spus că poate fi audiat, atacatorul a fost plasat în custodia Poliţiei astăzi la ora 18.45" scria Reuters sâmbătă. El poate sta în custodia Poliţiei 96 de ore, cât este prevăzut în cazul persoanelor care au legătură cu terorismul.

Starea de sănătate a individului care a atacat vineri cu macetă patru militari la Muzeul Luvru din Paris înainte de a fi neutralizat s-a ameliorat sâmbătă.

Procurorul general al Franţei, Francois Molins, a spus se pare că atacatorul a călătorit din Dubai spre Paris luna trecută, pe baza unei vize de turist. Poliţia încearcă să afle dacă acesta a acţionat singur sau dacă a primit instrucţiuni, a adăugat el.

Potrivit Reuters, atacatorul ar fi un egiptean în vârstă de 29 de ani, identificat ca fiind Abdullah Reda al-Hamamy.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici