Bilanţ în creştere: Un mort şi peste 150 de răniţi, după ATENTATUL în timpul discursului premierului Etiopiei

Un oficial din cadrul Poliţiei etiopiene a comunicat că au fost rănite aproximativ 100 de persoane. Biroul primului-ministru a anunţat 83 de răniţi, dintre care şase sunt în stare critică.

1755 afișări
Imaginea articolului Bilanţ în creştere: Un mort şi peste 150 de răniţi, după ATENTATUL în timpul discursului premierului Etiopiei

Bilanţ în creştere: Un mort şi peste 150 de răniţi, după ATENTATUL în timpul discursului premierului Etiopiei

O explozie, cauzată probabil de o grenadă, a avut loc sâmbătă dimineaţă în Piaţa Meskel din Addis Abeba, în cursul unui eveniment politic la care participau mii de oameni.

"Este o încercare eşuată a forţelor care nu vor ca Etiopia să fie unită", a reacţionat premierul Abiy Ahmed.

Primul-ministru a fost evacuat rapid de agenţii de securitate.

Proteste violente au avut loc în ultimii ani în Etiopia. Abiy Ahmed a devenit premier după demisia neaşteptată a predecesorului său, în februarie. Abiy Ahmed este primul lider etiopian din grupul etnic Oromo, care a organizat protestele violente din ultimii trei ani, soldate cu sute de morţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici