ATENTATELE din Paris: Salah Abdeslam s-a oprit la o cafenea din Bruxelles, la o zi după producerea atacurilor - VIDEO

Salah Abdeslam, cel mai căutat om din lume în acest moment, se pare că s-a oprit într-o cafenea din Bruxelles la o zi după producerea atentatelor de la 13 noiembrie din Paris, soldate cu 129 de morţi, informează CNN.

7295 afișări
Imaginea articolului ATENTATELE din Paris: Salah Abdeslam s-a oprit la o cafenea din Bruxelles, la o zi după producerea atacurilor - VIDEO

ATENTATELE din Paris: Salah Abdeslam s-a oprit la o cafenea din Bruxelles, la o zi după producerea atacurilor

Potrivit sursei citate, informaţia a fost furnizată de avocatul lui Ali Oulkadi, un bărbat care l-a luat cu maşina pe un prieten al său şi pe Salah Abdeslam, de la o staţie de metrou din Bruxelles, la o zi după atentatele de la Paris. 

Avocatul Olivier Martins a declarat, pentru presa belgiană. că Ali Oulkadi a primit un telefon pe data de 14 noiembrie, prin care i se cerea să vină la staţia de metrou Bockstael din Laeken, o suburbie din nordul Bruxelles-ului. Când a ajuns acolo, el i-a luat în maşină pe prietenul său şi pe Salah Abdeslam, fără a şti iniţial cine era acesta din urmă.

"Nu ştia că este Salah şi nu l-a identificat imediat, deoarece acesta avea faţa acoperită cu o glugă. În maşină, Salah i-a spus că fratele său, Brahim, a ucis oameni la Paris şi apoi s-a detonat. Clientul meu, care era un prieten din copilărie al celor doi fraţi, a fost şocat. El nu a realizat ce se întâmplă şi nu a putut să gândească limpede", a declarat avocatul Olivier Martins.

Potrivit relatării acestuia, la revenirea în cartierul Schaerbeek, din Bruxelles, cei trei s-au oprit la o cafenea.

Salah Abdeslam este căutat în continuare de autorităţile din Belgia şi Franţa, fiind bănuit că a plecat în Belgia a doua zi după atentate, cu ajutorul a doi bărbaţi, Hamza Attou şi Mohammed Amri, arestaţi la 14 noiembrie în localitatea Molenbeek, din Regiunea Bruxelles, şi inculpaţi.

Investigatorii nu au oferit prea multe informaţii despre rolul acestuia în atentate, dar procurorul-şef al Parisului, François Molins, a precizat că Salah Abdeslam le-ar fi asigurat transportul celor care s-au detonat la stadionul Stade de France, după care a ajuns într-un alt cartier din Paris. Amprentele sale au fost găsite într-una dintre maşinile implicate în atacuri.

Potrivit autorităţilor, Salah Abdeslam le-ar fi spus lui Hamza Attou (21 de ani) şi Mohammed Amri (27 de ani), cărora le-a cerut să vină să-l ia din Franţa, chiar în noaptea atacurilor, că maşina sa s-a defectat.

Cei trei au fost opriţi, la o zi după atentate, în apropierea frontierei belgiene, dar au fost lăsaţi să plece după interogare şi verificarea documentelor.

Avocaţii lui Hamza Attou şi Mohammed Amri susţin că aceştia nu ar fi ştiut despre implicarea lui Salah Abdeslam în atentate.

Oulkadi, Attou şi Amri se numără printre persoanele reţinute de autorităţile belgiene în acest caz.

Potrivit unor surse, Salah Abdeslam s-ar afla în Regiunea Bruxelles şi ar încerca să fugă în Siria. Abdeslam ar avea o geacă largă, sub care ar ascunde o centură cu explozibili, fiind pregătit să comită un atac sinucigaş, i-a spus avocatei sale unul dintre bărbaţii care l-au ajutat să vină în Belgia.

Avocata Carine Couquelet a declarat la televiziunea belgiană că această informaţie ridică semne de întrebare, inclusiv posibilitatea ca Salah Abdeslam să fi ezitat să-şi detoneze centura explozivă la Paris, aşa cum a făcut fratele său Brahim.

Prieteni ai lui Abdeslam au declarat pentru ABC News că au vorbit cu el pe Skype şi le-a spus că se ascunde la Bruxelles şi încearcă cu disperare să ajungă în Siria.

Intervievat de RTBF, Mohamed Abdeslam a declarat că fratele său este încă în viaţă pentru că s-a răzgândit în ultimul moment.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici