Aurescu şi omologul palestianian au convenit o nouă reuniune a Comitetului interguvernamental

Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, a avut, luni, la Barcelona, o întrevedere bilaterală cu omologul său palestinian, Riad al-Malki, cei doi oficiali convenind organizarea în acest an a unei noi reuniuni a Comitetului interguvernamental româno-palestinian.

93 afișări
Imaginea articolului Aurescu şi omologul palestianian au convenit o nouă reuniune a Comitetului interguvernamental

Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu (Imagine: Marius Dumbrăveanu/Mediafax Foto)

Întrevederea ministrului Aurescu cu omologul palestinian a avut loc în contextul participării la Reuniunea ministerială a UE cu statele partenere din Vecinătatea Sudică, la Barcelona.

Potrivit unui comunicat al MAE, cei doi demnitari au trecut în revistă stadiul relaţiilor bilaterale, cu accent pe dialogul politic şi implementarea proiectelor de cooperare convenite cu ocazia celei de-a doua sesiuni a Comitetului interguvernamental româno-palestinian, desfăşurată în februarie 2014. "Bogdan Aurescu l-a informat, totodată, pe interlocutorul său că România va continua să acorde Palestinei asistenţă pentru dezvoltare şi în 2015. Ministrul român l-a invitat pe omologul palestinian la Bucureşti, invitaţie acceptată cu plăcere de acesta. De asemenea, cei doi oficiali au convenit organizarea în acest an a unei noi reuniuni a Comitetului interguvernamental româno-palestinian", menţionează sursa citată.

De asemenea, a fost salutată programarea demarării, în ultima decadă a lunii aprilie 2015, a primului proiect de cooperare prevăzut în cadrul Planului de acţiune pentru aplicarea Protocolului de cooperare bilaterală în domeniul agriculturii.

Totodată, "ministrul român a arătat că sprijină organizarea, cât mai curând posibil a primei reuniuni a Consiliului Oamenilor de Afaceri Români şi Palestinieni şi a primului forum economic româno-palestinian, ca un prim pas pe calea dezvoltării relaţiilor comerciale şi economice bilaterale".

Potrivit comunicatului MAE, au fost discutate şi proiectele de asistenţă a României în domeniul consular. De asemenea, partea română a subliniat şi necesitatea dezvoltării cooperării bilaterale la nivel parlamentar.

"Interlocutorii au avut şi un schimb de vederi asupra problematicii regionale aflate pe agenda comunităţii internaţionale, în special asupra conflictului israeliano-palestinian şi a perspectivelor procesului de pace, dar şi a situaţiei din Siria în contextul acţiunilor grupării teroriste auto-intitulate «Statul Islamic». În acest cadru, Bogdan Aurescu a exprimat îngrijorare pentru situaţia refugiaţilor palestinieni din tabăra de la Yarmouk, din Siria, omologul palestinian prezentând situaţia de pe teren", se mai arată în comunicatul MAE.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici