Australia anunţă că nu a fost luată o decizie privind invitarea lui Vladimir Putin la summitul G20

Decizia de a-l invita pe Vladimir Putin la summitul G20 din noiembrie, sau de a-l exclude pentru a protesta faţă de politica Rusiei în Ucraina, nu a fost încă luată, a anunţat miercuri Guvernul australian, care urmează să se consulte săptămâna aceasta cu aliaţii săi din cadrul NATO.

199 afișări
Imaginea articolului Australia anunţă că nu a fost luată o decizie privind invitarea lui Vladimir Putin la summitul G20

Australia anunţă că nu a fost luată o decizie privind invitarea lui Vladimir Putin la summitul G20 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Conform Ministerului australian al Comerţului, opoziţia faţă de prezenţa preşedintelui rus la summitul din Brisbane (Australia) creşte în cadrul organizaţiei.

Ministrul Afacerilor Externe, Julie Bishop, a anunţat că va discuta pe această temă cu omologii săi din cadrul NATO, în cursul reuniunii Alianţei de la sfârşitul săptămânii, din Ţara Galilor, dar a precizat că o decizie finală va dura o perioadă.

"Există un anumit număr de întrevederi internaţionale înainte de G20", a amintit Bishop, citând summitul APEC de la Beijing, la 21 octombrie, şi summitul Asiei de Est din noiembrie, din Myanmar.

"Vom avea o idee mai bună despre poziţia comunităţii internaţionale şi cea a preşedintelui Putin privind prezenţa sa la aceste reuniuni, înainte de a ne ocupa de G20", a adăugat ea, subliniind că în calitate de ţară gazdă a summitului, Australia trebuie să "se consulte şi să găsească un consens".

Kievul şi occidentalii acuză Moscova de la începutul conflictului ucrainean, soldat cu aproximativ 2.600 de morţi în aproape cinci luni şi care a determinat peste 500.000 de ucraineni să-şi părăsească locuinţele, că susţine separatiştii din estul Ucrainei, furnizându-le arme şi combatanţi. Moscova a dezminţit de fiecare dată aceste acuzaţii.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici