Australia: Premierul Kevin Rudd a convocat alegeri parlamentare anticipate pe 7 septembrie

Premierul Australiei, Kevin Rudd, a convocat alegeri parlamentare anticipate pe 7 septembrie, la şase săptămâni după ce a învins-o pe Julia Gillard în scrutinul intern din cadrul Partidului Laburist, relatează BBC News online.

86 afișări
Imaginea articolului Australia: Premierul Kevin Rudd a convocat alegeri parlamentare anticipate pe 7 septembrie

Premierul Kevin Rudd (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Data scrutinului, care era aşteptat, a fost anunţată după ce Rudd s-a întâlnit cu guvernatorul general al Australiei.

Premierul de centru-stânga îl va avea de înfruntat pe liderul opoziţiei, conservatorul Tony Abbott, care este favorit, potrivit sondajelor de opinie.

Principalele teme ale campaniei electorale vor fi starea economiei, situaţia solicitanţilor de azil şi contracararea schimbărilor climatice.

"În urmă cu câteva minute m-am întâlnit cu guvernatorul general şi i-am cerut să dizolve Parlamentul şi să convoace alegeri pe 7 septembrie", a explicat Rudd, devenit premier la trei ani după ce fusese învins, tot într-un scrutin laburist intern, de Julia Gillard.

De când a preluat conduicerea Guvernului, pe 26 iunie, Rudd a operat câteva modificări ale liniei politice, iar sondajele indică o apropiere a Partidului Laburist de Partidul Conservator în preferinţele de vot.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici