Autorităţile ruse au percheziţionat casa unei foste candidate la preşedinţie. Ksenia Sobchak a fugit din ţară

  • Autorităţile ruse au percheziţionat casa prezentatoarei de televiziune Ksenia Sobchak de lângă Moscova în legătură cu arestarea unui director din cadrul companiei sale.
  • Sobchak care a candidat la alegerile prezidenţiale din 2018 a fugit din ţară, a anunţat miercuri presa de stat.
3017 afișări
Imaginea articolului Autorităţile ruse au percheziţionat casa unei foste candidate la preşedinţie. Ksenia Sobchak a fugit din ţară

Agenţii au percheziţionat proprietatea lui Sobchak în satul Gorki-8 din regiunea Moscovei, potrivit canalului 112 Telegram, despre care se spune că are legături cu serviciile de securitate ruseşti, conform The Moscow Times.

Percheziţia a avut loc după arestarea lui Kirill Sukhanov, director de afaceri la compania media al lui Sobchak, "Ostorozhno, Media" (Atenţie, Media), marţi, într-un restaurant din Moscova.

Sukhanov a fost reţinut pentru că ar fi extorcat oficiali guvernamentali prin intermediul canalelor Telegram, potrivit RIA Novosti.

TASS a raportat, citând agenţiile de aplicare a legii, că Sobchak însăşi este suspectă într-un caz penal de extorcare de fonduri de la conglomeratul de stat Rostec, după ce anterior a raportat că nu era nici suspectă, nici martoră. Dacă va fi acuzată de această infracţiune, ea riscă până la 15 ani de închisoare.

Citând surse neidentificate din cadrul forţelor de ordine, TASS a mai raportat că, deşi autorităţile plănuiau să o reţină pe Sobchak pe aeroportul din Moscova, aceasta a evitat detenţia trecând în Lituania prin Belarus. Ea a cumpărat bilete pentru Dubai şi Turcia pentru a induce autorităţile în eroare.

În timp ce Sobchak nu a confirmat sau infirmat plecarea sa bruscă din Rusia, ea a sugerat că detenţia lui Sukhanov a fost legată de o represiune guvernamentală mai amplă împotriva presei independente din Rusia de la începutul războiului din Ucraina.

"Ei îi reţin în mod constant pe reporterii mei. Acum fabrică un caz împotriva lui Kirill", a scris marţi, pe canalul său Telegram, fosta vedetă de televiziune şi fostă candidată la preşedinţie.

Luna trecută, presa de stat a relatat că Sobchak riscă să fie urmărită penal în conformitate cu legile ruseşti din timpul războiului împotriva răspândirii de "ştiri false" despre autorităţi.

Sobchak este fiica lui Anatoli Sobchak, primul primar ales în mod democratic din Sankt Petersburg, care a fost creditat ca fiind cel care i-a oferit preşedintelui Vladimir Putin startul în politică.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici