Autorul atacului de la Londra folosea PSEUDONIME. Numele pe care l-ar fi primit la naştere este Adrian Russell Ajao, însă presa vehiculează alt nume

Poliţia metropolitană londoneză a anunţat că bărbatul suspectat că a comis atacul terorist din centrul Londrei folosea mai multe pseudonime şi că numele pe care l-a primit la naştere este Adrian Russell Ajao, scriu The Independent şi CNN.

3253 afișări
Imaginea articolului Autorul atacului de la Londra folosea PSEUDONIME. Numele pe care l-ar fi primit la naştere este Adrian Russell Ajao, însă presa vehiculează alt nume

Numele adevărat al atacatorului de la Londra este Adrian Russell Ajao; folosea pseudonime-Poliţie

"L-am numit pe teroristul mort Khalid Masood - acum ştim că numele pe care l-a primit la naştere a fost Adrian Russell Ajao", scrie pe contul de Twitter al Poliţiei metropolitane londoneze.

Pe de altă parte, The Independent scrie că iniţial s-a anunţat că numele de naştere al atacatorului este Adrian Elms, fiul al lui Janet Elms. Daily Mail scrie că mama sa Janet s-a căsătorit cu Phillip Ajao în comitatul West Sussex când acesta era copil.

Întrebat despre posibila sa convertire la islam şi procesul de radicalizare care a urmat, Mark Rowley, ofiţer pentru combaterea terorismului în cadrul Scotland Yard, a spus: "În mod clar aceasta este principala linie pe care o urmărim în anchetă, este ceea ce l-a condus pe el la radicalizare, dacă acest lucru s-a produs prin influenţa exercitată de o comunitate, prin influenţa din străinătate sau prin propagandă online".

El a făcut apel la oricine l-a cunoscut pe "Masood" sau cei care ştiau despre acţiunile lui recente să contacteze Poliţia.

Joi după-amiază, Poliţia metropolitană londoneză (Scotland Yard) anunţa că bărbatul suspectat că a comis atacul terorist din centrul Londrei se numeşte Khalid Masood, un islamist care a fost la un moment dat în atenţia serviciilor secrete.

"Khalid Masood, care avea 52 de ani, s-a născut în Kent pe 25 decembrie 1964, iar anchetatorii cred că în ultima perioadă a trăit în regiunea Midlands Vest. Khalid Masood a utilizat mai multe pseudonime", a comunicat Scotland Yard.

Potrivit presei britanice, serviciile secrete l-au monitorizat la un moment dat pe islamist, dar acesta nu fusese considerat periculos.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici