Autorul atentatului ce a vizat un sediu al partidului comunist chinez, arestat

Un chinez în vârstă de 41 de ani a fost arestat în urma atentatului care a vizat miercuri un sediu al partidului comunist, unic, într-un oraş din nordul Chinei, şi care s-a soldat cu un mort, scrie presa vineri.

190 afișări
Imaginea articolului Autorul atentatului ce a vizat un sediu al partidului comunist chinez, arestat

Autorul atentatului ce a vizat un sediu al partidului comunist chinez, arestat (Imagine: Shutterstock)

Suspectul, Feng Zhijun, care a mai fost condamnat în trecut, şi-a "mărturisit" responsabilitatea seriei de explozii a unor dispozitive artizanale care au provocat moartea unei persoane în faţa sediului partidului de la Taiyuan, capitala provinciei Shanxi, a precizat agenţia China Nouă citând poliţia.

El a fost arestat vineri dimineaţa la ora locală 2.00 (joi, 20.00, ora României) de către poliţişti care au confiscat, de la domiciliul şi din vehicul acestuia, materiale folosite la confecţionarea unor dispozitive explozive, a precizat aceeaşi sursă.

Acest locuitor din Taiyuan a "mărturisit" ulterior că este autorul atentatului, potrivit agenţiei, care nu a precizat care era motivul acestui gest. Televiziunea de stat CCTV a anunţat de asemenea că bărbatul a trecut la "mărturisiri complete".

Exploziile, declanşate miercuri, au ucis o persoană şi au rănit alte opt, inclusiv una grav.

Puţine detalii au apărut, ulterior, despre atentat şi anchetă. Însă, potrivit ziarului China Business News, poliţiştii căutau un suspect care a plecat din zona atentatului la bordul unui automobil negru, marca Volkswagen.

Presa oficială chineză a minimalizat joi importanţa atentatului, comis la câteva zile după ce un automobil de teren cu tracţiune integrală a intrat în mulţime şi a luat foc în Piaţa Tiananmen, omorând două persoane, pe lângă cei trei ocupanţi ai maşinii, şi rănind alte aproximativ 40 de persoane.

Autorităţile chineze au anunţat că acest atentat, nerevendicat în continuare, a fost "susţinut" de Mişcarea Islamică din Turkestanul de Est (ETIM), o mică grupare separatistă din regiunea autonomă Xinjiang (nord-vest), clasată ca organizaţie teroristă de către ONU.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici