AVERTISMENT Anonymous: Jihadiştii plănuiesc atacuri, duminică, în Atlanta şi la Paris. FBI ia în serios ameninţarea ISIS, la Philips Arena

Oficialii FBI au confirmat că iau în serios ameninţărea ISIS cu privire la atacul de la Philips Arena din Atlanta, unde duminică are loc Wrestling Survivor Series, informează presa americană. Membrii Anonymous au publicat o listă cu atentate care ar fi planificate de Statul Islamic, în 22 noiembrie, în mai multe părţi ale lumii.

37806 afișări
Imaginea articolului AVERTISMENT Anonymous: Jihadiştii plănuiesc atacuri, duminică, în Atlanta şi la Paris. FBI ia în serios ameninţarea ISIS, la Philips Arena

AVERTISMENT Anonymous: Jihadiştii plănuiesc atacuri, duminică, în Atlanta şi la evenimentele din Paris. FBI ia în serios ameninţarea ISIS, de la Philips Arena

"FBI-ul este conştient de rapoartările legate de ameninţarea teroristă, care include evenimentele din Atlanta, Georgia. Luăm în serios toate ameninţările, nu avem informaţii specifice sau credibile despre un atac în acest moment. Avem, totuşi, notificări şi vom continua să colaborăm cu partenerii noştrii de drept şi cei din sectorul privat pentru a ne păstra comunitatea în siguranţă ", a comunicat agenţia, pentru Channel 2 Action News.

Anonymous a anunţat sâmbătă că a descoperit informatii despre atacurile plănuite de ISIS în Paris, precum şi în Statele Unite şi alte colţuri ale lumii.

Lista cu locurile vizate de islamişti, potrivit  Anonymous:

- Evenimentele de la Paris
- Wrestling Survivor Series, Atlanta
- Concert al trupei Five Finger Death Punch, Milano
- University Pastoral Day, Liban
- One Day One Juz, Indonezia
- Evenimentele Bisericii Catolice, "Hristos, Regele universului"

"Vrem ca întreaga lume să fie în siguranţă sau măcar acele persoane care au în plan să meargă în locurile indicate de noi. De asemenea, vrem ca gruparea teroristă Daesh (nr. denumirea arabă pentru Statul Islamic pe care jihadiştii o detestă) să afle că oamenii ştiu ce atacuri urmează şi să le anuleze, ceea ce îi va dezorienta pentru o perioadă", a transmis Anonymous.

Reţeaua teroristă Stat Islamic a difuzat, joi seară, o nouă înregistrare video, ameninţând că următoarea ţintă a unui atentat va fi Casa Albă, sediul Preşedinţiei Statelor Unite, informează Fox News.

Înregistrarea începe cu prezentarea unor imagini ale atacurilor teroriste de la Paris.

Apoi, organizaţia fundamentalistă sunnită îi avertizează pe preşedinţii din SUA şi Franţa, Barack Obama şi Francois Hollande, cu noi atentate de genul celor comise la Paris.

"La ce vă puteţi aştepta din partea califatului islamic în afară de noi atacuri?! I-am adus lui Francois Hollande şi acoliţilor lui un val de atacuri benefice, aşa cum îi vom aduce şi lui Barack Obama şi anturajului său. Îi vom pârjoli cu centuri explozive şi maşini-capcană. Îi vom urmări oriunde vor merge, îi vom trata ca pe sclavi şi câini", ameninţă un terorist.

"Franţa prosperă, dar nu va dura mult, vom pulveriza toate locurile. Am început cu voi, dar vom sfârşi cu falsa Casă Albă, pe care o vom face neagră cu focul nostru; o vom arunca în aer, aşa cum am făcut cu idolii falşi", avertizează reţeaua teroristă Stat Islamic într-o înregistrare video difuzată joi, la aproape o săptămână de la atentatele comise la Paris, unde au fost omorâte cel puţin 129 de persoane.

"Vă vom pârjoli cu centuri sinucigaşe, maşini-capcană şi explozibil", afirmă unul dintre teroriştii care apar în imagini.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici