Avertisment: Fotografii şocante - Grupul terorist SIIL a prezentat imagini cu execuţiile a zeci de militari irakieni

Gruparea Stat Islamic în Irak şi Levant (SIIL), afiliată reţelei teroriste Al-Qaida, a difuzat o serie de imagini în care sunt prezentate execuţiile a zeci de militari irakieni capturaţi în confruntările din nordul Irakului.

21681 afișări
Imaginea articolului Avertisment: Fotografii şocante - Grupul terorist SIIL a prezentat imagini cu execuţiile a zeci de militari irakieni

Grupul terorist SIIL a prezentat imagini cu execuţiile a zeci de militari irakieni (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Imaginile au fost difuzate pe Twitter de filiala din provincia irakiană Salahedin a grupării teroriste Stat Islamic în Irak şi Levant (tradusă alternativ şi Stat Islamic în Irak şi Siria - SIIL/SIIS), relatează Los Angeles Times.

Execuţiile au avut loc la periferia oraşului Tikrit, după ce insurgenţii sunniţi au ocupat provincia irakiană Salahedin.

În imagini sunt prezentanţi zeci de militari irakieni transportaţi la bordul unor camioane spre locul unde urmau să fie executaţi. Ulterior, militarii, care îmbrăcaseră haine civile peste uniforme pentru a-şi ascunde apartenenţa, sunt aşezaţi pe un câmp şi sunt împuşcaţi cu arme automate de membri ai grupării teroriste.

În imagini sunt prezentate şi zeci de vehicule de teren de tip Humvee, Ford şi Chevy care aparţineau militarilor capturaţi şi care sunt abandonate în unităţi militare şi pe câmpuri.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici