Bani şi petreceri cu prostituate pentru secrete de stat. Un comandant al marinei americane a pledat vinovat

Un comandant al marinei americane a pledat vinovat pentru acuzaţia că a primit 250.000 de dolari în numerar şi servicii de prostituţie de la un contractor străin din domeniul apărării în schimbul unor secrete de stat. Informaţiile pe care comandantul Stephen Shedd le-a furnizat firmei au ajutat-o să fraudeze marina americană cu 35 miliarde de dolari.

8247 afișări
Imaginea articolului Bani şi petreceri cu prostituate pentru secrete de stat. Un comandant al marinei americane a pledat vinovat

Bani şi petreceri cu prostituate pentru secrete de stat. Un comandant al marinei americane a pledat vinovat

Anunţul că Stephen Shedd şi-a recunoscut vina este cea mai recentă actualizare a cazului "Fat Leonard", considerat unul dintre cele mai grave scandaluri de corupţie cu care s-a confruntat marina americană, relatează BBC.

Shedd este unul dintre cei nouă membri ai marinei americane, inculpaţi în martie 2017 pentru rolul lor în acest scandal, şi al treilea ofiţer care pledează vinovat.

Potrivit Departamentului de Justiţie, Shedd şi ceilalţi ofiţeri au primit "petreceri sexuale cu prostituate şi călătorii de lux" în schimbul unor secrete militare şi a unei "influenţe substanţiale" pentru compania Glenn Defense Marine Asia (GDMA), o firmă cu sediul în Singapore fondată de un cetăţean malaezian, Leonard Glenn Francis.

Scandalul a devenit cunoscut pe scară largă sub numele de schema "Fat Leonard", datorită figurii de atunci a lui Francis, care era foarte corpolent. Acesta a fost arestat în California.

Potrivit procurorilor, informaţiile furnizate de Shedd şi de alte persoane au ajutat GDMA să câştige, să menţină contracte şi să suprafactureze Marina cu 35 de miliarde de dolari.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici