Barack Obama dă asigurări că Statele Unite îşi vor reveni din criza economică - VIDEO

Preşedintele SUA, Barack Obama, a dat asigurări vineri că economia americană îşi va reveni din criză, pe fondul temerilor privind o nouă intrare în recesiune. "Doresc ca americanii şi partenerii noştri din întreaga lume să ştie acest lucru: vom ieşi din criză, lucrurile se vor îmbunătăţi", a spus Obama, în momentul în care pieţele financiare sunt preocupate din cauza perspectivelor economiei globale.

703 afișări
Imaginea articolului Barack Obama dă asigurări că Statele Unite îşi vor reveni din criza economică - VIDEO

Barack Obama (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Barack Obama a subliniat că, în pofida unui "an tumultos", economia a reuşit să creeze locuri de muncă în sectorul privat 17 luni la rând. Totuşi, liderul de la Casa Albă a avertizat că ritmul actual de creştere nu este suficient pentru a compensa pierderea a opt milioane de locuri de muncă provocată de recesiune.

"Trebuie să creăm un ciclu autosuficient, în care lumea să poată cheltui şi economia să poată face angajări, pe fondul creşterii economice", adaugă Obama, într-un discurs rostit la centrul Navy Yard din Washington, în faţa veteranilor militari.

"Preocuparea mea actuală, întreaga mea atenţie se concentrează pe angajarea celor rămaşi fără locuri de muncă, creşterea salariilor, reconstruirea sentimentului de siguranţă al clasei mijlocii", a subliniat preşedintele SUA.

Înfiinţarea de locuri de muncă în Statele Unite s-a accelerat peste aşteptări în iulie, iar şomajul a scăzut de la 9,2% la 9,1%, ca urmare a angajărilor din sectorul privat, evoluţie care ar putea calma temerile privind intrarea economiei într-o nouă recesiune.

Numărul de locuri de muncă din Statele Unite a crescut cu 117.000 în iulie, potrivit Departamentului Muncii, peste aşteptările de 85.000 ale pieţelor financiare. Rata şomajului a coborât la 9,1%, de la 9,2% în iunie, însă această evoluţie s-a datorat mai ales ieşirii unui număr mai mare de persoane de pe piaţa muncii.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici