Barack Obama denunţă, în discursul la ONU, acţiunile Rusiei în Siria şi Ucraina

Preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, a criticat acţiunile ilegale ale unor mari puteri precum Rusia, în discursul rostit luni în Adunarea Generală a ONU, informează ABC News.

2291 afișări
Imaginea articolului Barack Obama denunţă, în discursul la ONU, acţiunile Rusiei în Siria şi Ucraina

"Există state puternice care vor să se impună asupra ţărilor mai slabe", a declarat Obama de la tribuna ONU, referindu-se probabil la acţiunile Rusiei în Ucraina şi pentru susţinerea regimului din Siria, condus de preşedintele Bashar al-Assad.

"Pe baza acestui principiu, vedem cum unele mari puteri se afirmă în moduri care intră în contradicţie cu legislaţia internaţională", a adăugat Obama.

"Ni se spune că astfel de acţiuni sunt necesare pentru contracararea haosului, că acesta este singurul mod de combatere a terorismului. Conform acestei logici, ar trebui să oferim susţinere unor dictatori precum Bashar al-Assad", a spus Obama.

Preşedintele Statelor Unite a făcut aceste declaraţii înaintea discursului pe care urmează să îl rostească la ONU omologul său rus, Vladimir Putin. Cei doi lideri se vor întâlni luni seară, la New York.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici