Barack Obama şi David Cameron pledează pentru menţinerea sancţiunilor contra Rusiei

Preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, a pledat vineri, alături de premierul Marii Britanii, David Cameron, pentru menţinerea "sancţiunilor puternice" împotriva Rusiei, acuzată de susţinerea insurgenţilor ucraineni.

417 afișări
Imaginea articolului Barack Obama şi David Cameron pledează pentru menţinerea sancţiunilor contra Rusiei

David Cameron si Barack Obama (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Suntem de acord cu necesitatea menţinerii sancţiunilor puternice împotriva Rusiei până când va înceta agresiunea împotriva Ucrainei", a declarat Barack Obama într-o conferinţă de presă organizată împreună cu David Cameron la Casa Albă.

"Ştiu că David Cameron mi se alătură în a afirma că vom face totul pentru a ajuta Franţa să facă dreptate; vom colabora toţi pentru a împiedica atentatele şi a destructura reţelele teroriste", a adăugat Obama, ca reacţie la atentatele comise în Franţa, soldate cu 17 morţi.

"Rusia a ales să încalce suveranitatea unui stat, periclitând stabilitatea şi prosperitatea noastră. De aceea, vom continua să exercităm presiuni asupra Rusiei pentru a rezolva criza în mod diplomatic. În acelaşi timp, susţinem Ucraina pe drumul spre reforme, inclusiv prin asistenţă financiară", a spus David Cameron.

Referindu-se la criza nucleară iraniană, Obama a cerut Congresului SUA să aibă răbdare, afirmând că va bloca prin veto impunerea de sancţiuni suplimentare. "În acest moment, nu sunt necesare, noi sancţiuni", a spus Obama, în contextul continuării negocierilor între marile puteri şi Iran.

Occidentul suspectează Iranul că încearcă să fabrice arme nucleare sub paravanul unui program nuclear civil. Regimul islamist de la Teheran respinge acuzaţiile.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici