Barroso: România şi Bulgaria s-ar fi aflat sub presiunea Rusiei, dacă n-ar fi aderat la UE

Aderarea Bulgariei şi României la UE în 2007 a fost o decizie bună, a declarat Jose Manuel Barroso, preşedintele Comisiei Europene (CE), într-un interviu pentru Berliner Zeitung, apreciind că alternativa ar fi ca cele două state să se afle într-o zonă "no man's land" sau sub presiunea Rusiei.

699 afișări
Imaginea articolului Barroso: România şi Bulgaria s-ar fi aflat sub presiunea Rusiei, dacă n-ar fi aderat la UE

Barroso: România şi Bulgaria s-ar fi aflat sub presiunea Rusiei, dacă n-ar fi aderat la UE

"Îmi dau seama că multe lucruri nu sunt în regulă în cele două ţări", a declarat el, potrivit site-ului Novinite.com.

"De aceea, menţinem o supraveghere atât de strânsă asupra situaţiei de acolo, în cadrul (Mecanismului de) Cooperare şi Verificare (MCV)", a subliniat şeful Comisiei.

"Care ar fi fost alternativa? Să lăsăm Bulgaria şi România într-o zonă (de tip) no man's land (teritoriul nimănui)? Să devină instabile ca alte ţări din afara UE?", a continuat el.

"Imaginaţi-vă că Bulgaria şi România nu ar fi membre UE în prezent. Cel mai mai probabil s-ar fi aflat sub presiuni dure din partea Moscovei", a apreciat Barroso.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici