Băsescu îi propune lui Berlusconi ca România să găzduiască 200 de imigranţi tunisieni

Preşedintele României, Traian Băsescu, i-a telefonat premierului italian, Silvio Berlusconi, pentru a exprima disponibilitatea României de a găzdui 200 de imigranţi tunisieni, conform unui comunicat publicat miercuri pe site-ul Guvernului italian.

62 afișări
Imaginea articolului Băsescu îi propune lui Berlusconi ca România să găzduiască 200 de imigranţi tunisieni

Băsescu îi propune lui Berlusconi ca România să găzduiască 200 de imigranţi tunisieni (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"În cursul convorbirii telefonice cordiale, preşedintele român, exprimând apropierea ţării sale de Italia în ceea ce priveşte criza legată de afluxul masiv de imigranţi din Nordul Africii, i-a oferit preşedintelui (Consiliului de miniştri italian - n.red.) găzduirea în România a 200 de imigranţi tunisieni, ca gest simbolic de solidaritate concretă", se arată în comunicatul Guvernului de la Roma.

În replică, Berlusconi şi-a exprimat aprecierea pentru "acest gest simbolic, dar de mare prietenie şi solidaritate europeană din partea Guvernului şi poporului român".

Confruntată cu un val de imigranţi veniţi din Tunisia după înlăturarea regimului condus de preşedintele Zine El Abidine Ben Ali, Italia a făcut apel în repetate rânduri la solidaritatea europeană pentru a face faţă crizei. La începutul lunii aprilie, Ministerul de Interne italian a anunţat că va acorda permise de sejur temporar pentru imigranţii tunisieni, în baza unui acord preliminar încheiat cu autorităţile de la Tunis.

Decizia italiană privind acordarea permiselor de sejur temporar a provocat tensiuni în interiorul UE, Franţa, Germania şi Austria anunţând că nu le vor permite acestora accesul pe teritoriul lor.

De la începutul anului, în Italia au ajuns cel puţin 20.000 de tunisieni.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici