Bashar al-Assad a apărut la televizor cu ocazia unei ceremonii religioase

Preşedintele sirian, Bashar al-Assad, a cărui ţară este de doi ani în război civil, a apărut joi la televiziunea oficială de stat, cu ocazia sărbătorii naşterii Profetului Mahomed, fiind arătat în timp ce rostea o rugăciune.

275 afișări
Imaginea articolului Bashar al-Assad a apărut la televizor cu ocazia unei ceremonii religioase

Bashar al-Assad (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

El a apărut în direct, în timp ce făcea rugăciunea de la mijlocul zilei, în moscheea Al-Afram, în nordul Damascului, înconjurat de clerici islamici şi oficiali ai regimului său.

Apariţiile şi intervenţiile şefului statului sunt rare. Ultima apariţie televizată a fost discursul de la 6 ianuarie, în care a propus o soluţie politică la conflict, soluţie care să se facă în exclusivitate sub controlul regimului său.

La sfârşitul lunii octombrie, televiziunea oficială l-a prezentat pe al-Assad în timp ce spunea o rugăciunea, cu ocazia sărbătorii musulmane Adha.

După rugăciunea lui al-Assad, ministrul pentru Bunuri religioase, Mohammad Abdel Sattar-Sayyed, a început predica.

Autorităţile au solicitat ca vineri, zi săptămânală de rugăciune musulmană, să se facă o "rugăciune a unui milion de credincioşi", în toate moscheile, pentru o întoarcere la siguranţă şi securitate în Siria.

Siria "va depăşi complotul instigat de ţările străine ostile, pus în aplicare de intermediari şi sclavi şi condus de radicalii wahabiţi", a afirmat ministrul Sayyed într-un comunicat publicat joi de agenţi aoficială Sana.

El se referă la Arabia Saudită şi Qatar, pe care regimul le acuză de susţinerea grupărilor "teroriste" care creează întreţin haosul în Siria.

Ca de obicei, începând cu declanşarea valului de contestare din Siria, militanţii ostili regimului, defilează vinerea la ieşirea din moschei, pentru a cere înlăturarea de la putere a preşedintelui Bashar al-Assad.

Revolta din Siria a început la 15 martie 2011 în cadrul Primăverii Arabe. Ea a debutat cu proteste paşnice prin care se cereau mai multe libertăţi, înainte ca aceasta să se radicalizeze prin cererea înlăturării regimului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici