Mama preşedintelui sirian Bashar Al-Assad s-a mutat la fiica sa în Dubai

Mama preşedintelui sirian Bashar Al-Assad, Anissa Makhlouf, se află la Dubai, alături de fiica sa, Bushra, care s-a mutat de mai multe luni în Emiratele Arabe Unite (EAU), au declarat duminică rezidenţi sirieni şi un opozant.

518 afișări
Imaginea articolului Mama preşedintelui sirian Bashar Al-Assad s-a mutat la fiica sa în Dubai

Bashar Al-Assad (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit rezidenţilor citaţi, Anissa Makhlouf se află la Dubai de aproximativ zece zile.

Ea s-a instalat aproape de fiica sa, unica soră a preşedintelui sirian, Bushra, care s-a mutat la Dubai de mai multe luni împreună cu copiii săi.

Bushra este văduva unuia dintre principalii oficiali din cadrul aparatului de securitate din Siria, generalul Assef Shawkat, ucis în iulie într-un atentat în care au mai fost omorâţi alţi trei oficiali sirieni de rang înalt.

"Plecarea sa din Siria reprezintă un nou indiciu cu privire la faptul că al-Assad îşi pierde prietenii, inclusiv în cadrul familiei sale", a declarat opozantul Ayman Abdel Nur, preşedintele grupului "Creştini sirieni pentru democraţie" şi radactor-şef al site-ului all4syria.com.

Potrivit unor analişti, preşedintele sirian se sprijină tot mai mult pe un număr redus de persoane, între care şi unicul său frate, colonelul Maher al-Assad, în vârstă de 44 de ani, comandantul Diviziei a 4-a din cadrul Corpului I de armată, însărcinat cu apărarea Damascului.

Ceilalţi doi fraţi ai lui Bashar au decedat. Bassel al-Assad, considerat un potenţial succesor al tatălui său, Hafez al-Assad, care a condus Siria în perioada 1971-2000, a murit într-un accident rutier în 1994. Majd al-Assad a murit din cauza unei boli, în 2009.

Preşedintele sirian se sprijină, de asemenea, pe membri ai familiei sale dinpre mamă.

Un număr important de oameni de afaceri şi de sirieni bogaţi au sosit la Dubai, în ultimele luni.

Potrivit ONU, peste 60.000 de persoane au fost ucise de la începutul unei revolte populare, în martie 2011, revoltă care care s-a militarizat ca reacţie la o reprimare violentă din partea regimului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici