Ben Laden voia să îi ucidă pe Barack Obama şi generalul David Petraeus

Preşedintele Osama ben Laden şi generalul David Petraeus se aflau pe lista ţintelor liderului terorist Osama ben Laden, ucis la 2 mai în Pakistan de un comando american, susţin oficialii americani care au analizat documentele confiscate de la locuinţa acestuia, relatează ABC News.

710 afișări
Imaginea articolului Ben Laden voia să îi ucidă pe Barack Obama şi generalul David Petraeus

Ben Laden voia să îi ucidă pe Barack Obama şi generalul David Petraeus (Imagine> Meediafax Foto/AFP)

Oficialii citaţi au declarat pentru ABC News că ben Laden încerca să conceapă un plan pentru a-l ucide pe preşedintele Obama prin doborârea avionului său, Air Force One, sau a elicopterului acestuia Marine One.

Ben Laden spera să îl ucidă şi pe generalul Petraeus, comandantul forţelor din Afganistan şi viitorul director al CIA, în acelaşi fel, fie în elicopter, fie în avion, cu rachete sau grenade propulsate de rachete (RPG).

Anchetatorii cred că planurile nu erau foarte avansate şi atât preşedintele Obama, cât şi generalul Petraues aveau contramăsuri în aeronavele lor care le-ar fi făcut ţinte greu de atins.

"Este dificil, dar nu imposibil, să dobori avionul generalului Petraeus sau al preşedintelui. Dar realitatea este că din cauza acestor contramăsuri şi a altor avioane şi elicoptere care le însoţesc, acesta nu este un scenariu probabil", a declarat Brad Garrett, fost agent FBI şi consultant al ABC News.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici