Biden: Legăturile dintre SUA şi Marea Britanie sunt puternice. Boris Johnson, uitat de preşedintele american

  • Preşedintele american Joe Biden laudă cooperarea strânsă cu guvernul britanic
  • Legăturile istorice au devenit strânse în momente de cumpănă
  • Biden nu a menţionat nimic despre demisia premierului britanic Boris Johnson
3992 afișări
Imaginea articolului Biden: Legăturile dintre SUA şi Marea Britanie sunt puternice. Boris Johnson, uitat de preşedintele american

Sursa foto: Profimedia

Preşedintele american Joe Biden a lăudat parteneriatul strategic dintre Statele Unite şi Marea Britanie, relatează Reuters.

„Regatul Unit şi Statele Unite sunt cei mai apropiaţi prieteni şi aliaţi, iar relaţia specială rămâne puternică şi de durată. Aştept cu nerăbdare să continuăm cooperarea noastră strânsă cu guvernul Regatului Unit, precum şi cu aliaţii şi partenerii noştri din întreaga lume, cu privire la o serie de priorităţi importante”, a declarat Biden.

Cele două ţări au legături strânse din punct de vedere istoric. Biden nu a amintit nimic despre demisia premierului Boris Johnson. Atunci când Barack Obama era preşedintele Statelor Unite, i-a îndemnat pe alegătorii britanici să susţină rămânerea în Uniunea Europeană înainte de referendumul pentru „Brexit”. Johnson a fost una dintre cele mai puternice voci care au împins Marea Britanie să părăsească Uniunea Europeană.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici