Biden propune programe sociale extinse şi impozite mai mari pentru corporaţii şi cei bogaţi

  • Bugetul prezidenţial pentru 2025 propune iniţiative majore de cheltuieli pentru sănătate, îngrijirea copiilor şi locuinţe.
  • Taxele suplimentare pentru cei bogaţi şi corporaţii ar urma să reducă datoria naţională cu 3 trilioane de dolari în următorul deceniu.
  • Propunerile bugetare, predominant respinse de republicani, ar deschide calea pentru o posibilă realegere a lui Biden.
291 afișări
Imaginea articolului Biden propune programe sociale extinse şi impozite mai mari pentru corporaţii şi cei bogaţi

Biden propune programe sociale extinse şi impozite mai mari pentru corporaţii şi cei bogaţi

Preşedintele american Joe Biden a făcut apel, luni, pentru noi iniţiative majore de cheltuieli pentru a reduce costurile pentru îngrijirea sănătăţii, îngrijirea copiilor şi a locuinţelor, şi suficiente impozite noi pentru cei bogaţi şi marile corporaţii pentru a plăti pentru aceste propuneri şi pentru a reduce cu 3 trilioane de dolari datoria naţională americană în următorul deceniu, scrie The Washington Post.

Bugetul său pentru anul fiscal 2025, în valoare de 7,3 trilioane de dolari, oferă o perspectivă asupra politicilor generale pe care mulţi liberali de frunte l-au îndemnat să le adopte în timp ce face campanie pentru încă patru ani la Casa Albă.

Într-un buget de 7,3 trilioane de dolari pentru anul fiscal 2025, Biden ar vrea ca Congresul să ofere educaţie preşcolară universală, să ofere 12 săptămâni de concediu plătit pentru familie şi medical, să extindă creditele fiscale împotriva sărăciei şi să creeze o nouă scutire de taxe pentru cei care cumpără o casă pentru prima dată.

Majoritatea bugetului ar acoperi programe obligatorii, cum ar fi Medicare, Medicaid, Asigurările Sociale şi beneficiile pentru veterani, care nu sunt supuse legislaţiei anuale privind cheltuielile. Aceste cheltuieli ar fi compensate de creşterea dramatică a impozitelor pentru cei mai bogaţi indivizi şi corporaţii, a declarat Casa Albă.

Bugetul lui Biden ar creşte impozitul minim pentru corporaţiile de miliarde de dolari la 21% faţă de 15%. De asemenea, ar consolida finanţarea pentru Internal Revenue Service pentru a acorda o atenţie suplimentară aceloraşi persoane şi întreprinderi.

Propunerea ar putea întâmpina opoziţie din partea republicanilor, care s-au opus extinderii IRS-ului lui Biden. Administraţia sa a arătat disponibilitatea de a negocia cu republicanii chiar şi în legătură cu aceşti bani suplimentari.

Această prezentare a bugetului este o continuare a politicilor lui Biden, care au fost încurajate de succesul său în urma discursului său despre Starea Uniunii, ceea ce indică ambiţiile sale în cazul în care va câştiga un alt mandat de patru ani la Casa Albă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici