Biden şi Băsescu au discutat despre planurile României de a trimite trupe suplimentare în Afganistan

Vicepreşedintele american, Joe Biden, a discutat cu preşedintele român, Traian Băsescu, despre planurile României de a contribui cu trupe suplimentare la efortul NATO din Afganistan şi eforturile de intensificare a cooperării militare bilaterale.

21 afișări
Imaginea articolului Biden şi Băsescu au discutat despre planurile României de a trimite trupe suplimentare în Afganistan

Biden şi Băsescu au discutat despre planurile României de a trimite trupe suplimentare în Afganistan (Imagine din arhivă; Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)

Conform unui comunicat publicat pe site-ul Casei Albe, Biden i-a telefonat lui Băsescu pentru a-l felicita pentru realegerea în funcţia de preşedinte şi stadiul democraţiei române la împlinirea a 20 de ani de la revoluţia din România.

Biden a vizitat Bucureştiul în luna octombrie, când a apreciat că România "a realizat progrese" de la vizita sa anterioară din septembrie 1999 şi şi-a exprimat aprecierea pentru activitatea militarilor români din teatrele de operaţiuni. "Militarii noştri servesc împreună în Afganistan, în Irak, în zona Balcanică de vest. Eu vreau să spun poporului român cât de recunoscători suntem noi, poporul american, preşedintele Obama şi cu mine, pentru efortul depus de militarii români. Militarii dumneavoastră sunt extraordinari, luptă necondiţionat", a declarat Joe Biden.

El a spus că toţi românii ar trebui să fie mândri de cei peste 1000 de români care se luptă în teatrele de operaţiuni din afara ţării.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici