Biden vrea reconstruirea economiei americane în jurul muncitorilor. Republicanii acuză că sunt politici de extremă stângă

Preşedintele Joe Biden a declarat marţi, în faţa celei mai mari federaţii sindicale din Statele Unite, că lucrează pentru a reconstrui economia americană în jurul muncitorilor, în încercarea de a crea un contrast cu republicanii care au atras tot mai mult voturile muncitorilor.

2546 afișări
Imaginea articolului Biden vrea reconstruirea economiei americane în jurul muncitorilor. Republicanii acuză că sunt politici de extremă stângă

"Ar trebui să încurajăm sindicatele", a spus Biden. "Nu spun asta doar pentru a fi pro-sindicate. O spun pentru că sunt pro-american", potrivit AP.

Discursul ţinut în faţa convenţiei AFL-CIO din Philadelphia a fost o încercare a preşedintelui de a reseta termenii dezbaterii privind economia, în condiţiile în care ratingul de aprobare al preşedintelui a scăzut, în timp ce preţurile de consum şi costul benzinei au crescut vertiginos.

Inflaţia, la un nivel maxim de peste 40 de ani, i-a făcut pe alegători să privească cu îngrijorare în ceea ce priveşte economia, în ciuda unei redresări după recesiunea indusă de pandemie care a dus la angajări solide şi la o rată a şomajului de 3,6%. Marţi, preşedintele a încercat să reamintească audienţei sale cozile la mâncare şi concedierile din timpul pandemiei de coronavirus care a precedat preşedinţia sa, punând în contrast această situaţie cu îmbunătăţirea bilanţurilor gospodăriilor sub mandatul său.

Dar chiar dacă economia a acumulat rapid locuri de muncă, inflaţia a făcut ca mulţi lucrători să se simtă mai rău, deoarece salariile nu au ţinut pasul cu costul vieţii. Departamentul Muncii a declarat vineri că veniturile medii pe oră, după ajustarea pentru inflaţie, au scăzut cu 3% în ultimul an.

Inflaţia a făcut ca Biden şi controlul democraţilor asupra Camerei Reprezentanţilor şi Senatului să fie vulnerabil în viitoarele alegeri de la jumătatea mandatului. Parlamentarii republicani au acuzat pachetul de ajutor de 1.900 de miliarde de dolari al preşedintelui pentru coronavirus că a provocat începutul creşterii inflaţiei anul trecut. Parlamentarii republicani spun, de asemenea, că administraţia Biden a fost prea restrictivă în ceea ce priveşte producţia internă de petrol.

"Bugetele familiilor muncitoare au trecut în plan secund în faţa listei de dorinţe a extremei stângi", a declarat liderul republicanilor din Senat, Mitch McConnell din Kentucky, într-un discurs de luni.

Biden spune că republicanii se concentrează pe reducerea taxelor pentru companii şi pentru cei bogaţi. Republicanii susţin că revizuirea lor fiscală din 2017 a creat o bază mai solidă pentru creştere economică prin reducerea ratelor de impozitare a companiilor, ceea ce a făcut companiile americane mai competitive. Aceştia spun că permiterea companiilor şi persoanelor fizice să păstreze o mai mare parte din ceea ce câştigă va stimula creşterea, în timp ce Biden contraatacă că legile care permit sindicalizarea şi creşterea beneficiilor pentru îngrijirea copiilor pentru familii vor duce la creştere economică printr-o clasă de mijloc mai puternică.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici