Bilanţul alunecării de teren din statul american Washington a ajuns la 24 de morţi şi 176 de dispăruţi - FOTO

Bilanţul alunecării de teren care a devastat un sat din statul Washington, în nord-vestul Statelor Unite, a ajuns marţi la 24 de morţi, au anunţat autorităţile.

775 afișări
Imaginea articolului Bilanţul alunecării de teren din statul american Washington a ajuns la 24 de morţi şi 176 de dispăruţi - FOTO

Bilanţul alunecării de teren din statul american Washington a ajuns la 24 de morţi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Două corpuri au fost scoase dintre dărâmături, iar alte opt au fost localizate, adăugându-se celor 14 identificate anterior, a declarat pentru presă Travis Hots, comandantul pompierilor din comitatul Snohomish.

Comunitatea rurală de la Oso, la aproximativ 100 de kilometri nord-est de Seattle, a fost devastată sâmbătă de un torent de noroi, în urma alunecării versantului unui deal într-un curs de apă din apropiere.

În total, 176 de persoane sunt date dispărute în continuare, în aşteptarea prezentării unei noi numărători de către şeriful comitatului, a precizat John Pennington, şeful serviciilor de salvare din comitat.

Aproximativ 200 de persoane acţionau marţi în vederea găsirii unor eventuali supravieţuitori, în condiţii de ploaie puternică.

În total, 35 de case şi aproximativ 15 locuri de parcare pentru rulote au fost "măturate" de torentul de noroi, iar şansele găsirii unor supravieţuitori sunt tot mai reduse.

"Din nefericire, nu am găsit niciun semn de viaţă azi (marţi)", a declarat Hots. "Nu ne-am pierdut speranţa de a găsi" supravieţuitori, a spus el. 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici