Bilanţul atentatelor din Damasc: Cel puţin 27 de morţi şi 97 de răniţi - GALERIE FOTO

Atentatele de la Bagdad produse sâmbătă dimineaţă s-au soldat cu 27 de morţi, majoritatea civili, şi 97 de răniţi, a afirmat televiziunea oficială siriană al-Ikhbarya, citându-l pe ministrul Sănătăţii.

203 afișări
Imaginea articolului Bilanţul atentatelor din Damasc: Cel puţin 27 de morţi şi 97 de răniţi - GALERIE FOTO

Bilanţul atentatelor din Damasc: Cel puţin 27 de morţi şi 97 de răniţi - GALERIE FOTO

"Douăzeci şi şapte de persoane, majoritatea civili, au fost ucise şi alte 97 au fost rănite în două explozii" atribuite de autorităţi "teroriştilor", afirmă postul de televiziune, citându-l pe Wael Nader al-Halaqui.

GALERIE FOTO

Televiziunea a evocat, de asemenea, "trei cadavre transformate în bucăţi", fără a preciza dacă acestea sunt incluse în numărul total de morţi.

Anterior, Observatorul sirian pentru drepturile omului OSDH anunţase victime doar în rândul forţelor de securitate.

Televiziunea oficială a precizat că atacurile au vizat conducerea poliţiei criminalistice şi un centru de cercetare al aviaţiei, provocând victime în rândul civililor şi al forţelor de securitate. Ea a precizat că, potrivit "primelor informaţii este vorba despre maşini-capcană.

Un militant din cadrul comitetului de coordonare a revoluţiei la Damasc, Abu Muhannad al-Mazzi, a declarat pentru AFP că "prima explozie a avut loc sâmbătă la ora 07.30 (07.30 ora României)". "După câteva minute a fost resimţită a doua explozie, mai importantă", a adăugat el.

În primele imagini ale atacului difuzate de televiziunea oficială, se poate vedea un cadavru carbonizat la bordul unei maşini care încă fumega, prezentat ca fiind cel al lui "terorist". Urme de sânge se întindeau pe sol, în timp ce coloane de fum se ridicau dintr-o clădire din apropierea căreia ambulanţele veneau şi plecau.

 

Televiziunea a prezentat şi o clădire distrusă, precum şi mai multe vehicule spulberate de explozie.

Mai mulţi analişti invitaţi în platoul televiziunii siriene au acuzat Arabia Saudită şi Qatarul - care s-au pronunţat în favoarea înarmării rebelilor sirieni - că au o responsabilitate "politică, juridică şi religioasă" în aceste atacuri.

"Arabia Saudită ne trimite terorişti!", au afirmat martorii oculari intervievaţi de televiziunea publică. "Părinţii mei sunt răniţi, casa noastră este distrusă. Acesta este mesajul ţărilor arabe? (...) Arătaţi lumii ce se întâmplă", a declarat un locuitor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici