Bilanţul prăbuşirii clădirii din Bangladesh a depăşit 500 de morţi

Bilanţul accidentului de săptămâna trecută din Bangladesh, unde s-a prăbuşit o clădire în care se aflau ateliere de confecţii, a depăşit pragul de 500 de morţi, mai multe cadavre fiind scoase de sub dărâmături în cursul nopţii, a anunţat vineri armata.

327 afișări
Imaginea articolului Bilanţul prăbuşirii clădirii din Bangladesh a depăşit 500 de morţi

Bilanţul prăbuşirii clădirii din Bangladesh a ajuns la 482 de morţi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Bilanţul se ridică de acum la 501 morţi", a declarat pentru AFP locotenentul Mir Rabbi, de la sala de control a armatei care se ocupă de coordonarea operaţiunilor de ajutor, actualizând un bilanţ precedent de 482 de morţi.

Alte 2.437 de persoane au fost salvate după prăbuşirea clădirii Rana Plaza, la 24 aprilie. Acest imobil cu opt etaje, unde lucrau aproximativ 3.000 de muncitori, s-a prăbuşit ca un castel din cărţi de joc la Savar, la periferia Dhaka. 

Joi, industria textilă din Bangladesh şi-a relansat producţia după o suspendare de opt zile, determinată de prăbuşirea clădirii Rana Plaza. Mii de muncitori au revenit la muncă în zonele industrializate din jurul capitalei, unde fabrică în fiecare zi, într-un ritm frenetic, haine destinate mărcilor occidentale precum Walmart şi H&M.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici