Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim s-a redeschis cu reguli de distanţare

  • Biserica Sfântului Mormânt din Israel s-a redeschis pentru credincioşi după o perioadă în care a fost închisă din cauza pandemiei
  • Doar 50 de persoane au voie să intre în acelaşi timp
314 afișări
Imaginea articolului Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim s-a redeschis cu reguli de distanţare

Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim s-a redeschis cu reguli de distanţare

Biserica Sfântului Mormânt din Israel s-a redeschis pentru credincioşi după o perioadă în care a fost închisă din cauza pandemiei. Doar 50 de persoane au voie să intre, în acelaşi timp, în lăcaşurile de cult. 
 
După ce gradul de răspândire a pandemiei a scăzut, Israelul a accelerat implementarea măsurilor de relaxare şi a anunţat redeschiderea unor biserici şi locuri de rugăciune.
 
Astfel, unul dintre cele mai importante lăcaşuri de cult din Israel, Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim, s-a redeschis vizitatorilor la începutul acestei săptămâni, potrivit unui comunicat transmis de Travel Communication România.
 
Deschiderea bisericilor a venit şi cu reguli de siguranţă, astfel că autorităţile bisericeşti au limitat intrarea în lăcaşurile de cult la 50 de persoane în acelaşi timp, solicitându-le să păstreze distanţa socială şi să evite atingerea obiectelor de cult. Păstrarea distanţei sociale este obligatorie în interiorul bisericilor, la fel si purtarea măştii de protecţie.
 
În acelaşi timp, Israelul face paşi importanţi spre a eradica definitiv pandemia şi a reporni turismul.
 
Au fost redeschise treptat şcolile, pieţele, parcurile naţionale şi, începând cu 3 mai, în Israel a repornit turismul intern, fiind deschise iniţial pensiunile de mici dimensiuni şi apoi hotelurile medii.
 
Vizitarea tuturor bisericilor din Israel se va face respectând o distanţă de minimum 2 metri între persoane, pentru a se evita orice posibil contact fizic între acestea.
 
„Se recomandă şi evitarea atingerii sau sărutării icoanelor, pietrelor, veşmintelor sau a personalului din biserică. De asemenea, autorităţile bisericeşti care administrează lăcaşurile de cult au confirmat faptul că momentan se permite vizitarea simultană a bisericii pentru un număr de doar 50 de persoane. Nu va fi permis accesul în biserici celor care prezintă simptome de febră sau care nu poartă mască de protecţie”, se arată în comunicatul citat.
 
Bisericile din Israel au fost închise în luna martie şi au rămas închise chiar şi în perioada Sărbătorilor Pascale. Cu toate acestea, slujbele oficiate au fost transmise online şi urmărite de peste 60.000 de credincioşi din toată lumea.
 
Israelul a raportat 16.720 de cazuri de infectare cu COVID-19, 280 de decese şi peste 14.200 de oameni vindecaţi, fiind unul dintre statele cu cea mai mică rată de mortalitate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici