Bombardiere ale forţelor aeriene chineze, în Marea Chinei de Sud

Bombardiere care aparţin forţelor aeriene ale Chinei au aterizat pe câteva din insulele şi recifele aflate în Marea Chinei de Sud, ca parte a exerciţiilor militare desfăşurate în regiunea disputată, se arată într-un comunicat, relatează site-ul cotidianului The Guardian.

3924 afișări
Imaginea articolului Bombardiere ale forţelor aeriene chineze, în Marea Chinei de Sud

Bombardiere ale forţelor aeriene chineze au aterizat în Marea Chinei de Sud (SURSA: Twitter)

Mai multe bombardiere de diferite tipuri, inclusiv cu rază lungă de acţiune sau cu capabilitate nucleară, au desfăşurat exerciţii la o bază aeriană din regiune, au informat forţele aeriene chineze.

"O divizie a Forţelor Aeriene ale Armatei de Eliberare a Poporului (PLAAF) a organizat recent multiple exerciţii cu bombardiere de tip H-6K. Acestea au aterizat pe insule şi recife din Marea Chinei de Sud, în scopul de a ne îmbunătăţi capabilitatea de a ajunge în orice punct al teritoriului şi de a putea efectua lovituri în orice moment", se arată în comunicat.

În comunicat se menţionează că pilotul bombardierului H-6K a efectuat antrenamente de atac asupra unor ţinte desemnate din mare şi apoi a aterizat pe un aeroport din zonă.

Statele Unite au trimis nave de război în regiunea Mării Chinei de Sud pentru a contracara pretenţiile teritoriale ale Chinei, care de asemenea reprezintă şi un motiv al disputelor cu Vietnam, Phillipine, Taiwan, Brunei şi Malaezia.

Trupele chineze deţin baze aeriene, sisteme de comunicaţii şi radar, cât şi armament de apărare, inclusiv piste de aterizare speciale pentru avioanele militare.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici