Bombele utilizate în comiterea atentatului din Boston, confecţionate cu ghirlande de Crăciun

Bombele utilizate în comiterea dublului atentat la Boston în 2013 erau "relativ sofisticate", fiind confecţionate cu fire din ghirlande de Crăciun şi detonatoare din piese auto, au dezvăluit procurorii americani în documente recente.

175 afișări
Imaginea articolului Bombele utilizate în comiterea atentatului din Boston, confecţionate cu ghirlande de Crăciun

Bombele utilizate în comiterea atentatului din Boston, confecţionate cu ghirlande de Crăciun (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Acest dublu atentat, comis aproape de linia de sosire a celebrului Maraton din Boston, în statul american Massachusetts (nord-est), s-a soldat la 15 aprilie 2013 cu 3 morţi şi 264 de răniţi.

Documentele citate subliniază că primul interogatoriu al lui Djohar Ţarnaev, arestat şi grav rănit, a avut loc la "aproximativ 24 de ore după" transportarea sa la spital. Adolescentul, care atunci avea 19 ani, a confirmat că putea auzi şi înţelege, în pofida unei traheotomii, şi că nu suferea foarte mult, potrivit procurorilor.

"De îndată ce agenţii au început să-l interogheze, a recunoscut că a fost implicat", au adăugat ei.

"De asemenea, Ţarnaev a dezminţit cu fermitate existenţa altor bombe sau implicarea altor persoane" în atentat, adaugă procurorii.

Potrivit documentelor citate, fraţii Ţarnaev par să fi utilizat la crearea bombei un praf negru, de la sute de artificii, însă nicio urmă din acest praf nu a putut fi găsită în locuinţa acestora şi nici în maşinile lor.

Djohar Ţarnaev, al cărui frate mai mare Tamerlan a fost ucis cu câteva ore înainte de arestarea sa într-o confruntare cu poliţia, riscă pedeapsa cu moartea.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici