Boris Johnson, ministrul britanic de Externe, a renunţat la cetăţenia americană

Ministrul britanic de Externe, Boris Johnson, a renunţat la cetăţenia americană, potrivit unui document publicat de Departamenul Trezoreriei din SUA în care sunt listate toate persoanele care au renunţat la statutul de cetăţean american în ultimul trimestru al anului 2016.

1899 afișări
Imaginea articolului Boris Johnson, ministrul britanic de Externe, a renunţat la cetăţenia americană

Boris Johnson a renunţat la cetăţenia americană - Departamentul Trezoreriei din SUA

Ministrul britanic de Externe apare în lista Trezoreriei cu numele Alexander Boris Johnson, forma scurtă a numelui său complet, Alexander Boris de Pfeffel Johnson, relatează cotidianul The Washington Post.

Johnson nu a anunţat public această decizie, iar Ministerul de Externe de la Londra nu a avut încă nicio reacţie la aceste informaţii.

Johnson, care la scurt timp după referendumul privind separarea Marii Britanii de UE a fost numit în funcţia de ministru de Externe, s-a plâns în mai multe rânduri în legătură cu unele probleme cauzate de dubla cetăţenie, în special în ceea ce priveşte plata de taxe în SUA. Astfel orice persoană cu cetăţenia americană, chiar trăind în străinătate, este obligată să-şi declare veniturile la administraţia fiscală americană.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici