MONITORUL APĂRĂRII | Israelul probabil a bombardat o bază militară Hezbollah din Siria/ Liderul organizaţiei fundamentaliste AMENINŢĂ statul evreu

Avioane israeliene probabil au atacat o bază militară din Siria utilizată de combatanţi ai mişcării şiite libaneze Hezbollah şi de alte grupări care oferă susţinere Administraţiei Bashar al-Assad, anunţă organizaţia Observator Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO).

4754 afișări
Imaginea articolului MONITORUL APĂRĂRII | Israelul probabil a bombardat o bază militară Hezbollah din Siria/ Liderul organizaţiei fundamentaliste AMENINŢĂ statul evreu

BREAKING: Israelul probabil a bombardat o bază militară Hezbollah din Siria

Baza aeriană Dabaa, situată în provincia siriană Homs, în apropierea orăşelului Al-Qusair, a fost atacată în cursul nopţii, a anunţat vineri seară organizaţia Observator Sirian pentru Drepturile Omului, citată de cotidianul The Jerusalem Post, de agenţia Associated Press şi de site-ul Ynetnews.com.

Nu este clar dacă raidurile aeriene atribuite Israelului s-au soldat cu victime, precizează OSDO.

Presa de stat de la Damasc a anunţat că o bază militară a fost atacată de "inamici", precizând că sistemele antiaeriene siriene au ripostat.

Israelul a efectuat în ultimii ani numeroase raiduri aeriene în Siria, vizând transporturi de armament iranian spre mişcarea şiită libaneză Hezbollah. Recent, Iranul a ameninţat că "va distruge" Israelul în cazul în care Guvernul israelian nu renunţă la "jocurile copilăreşti", potrivit unui comandant al Gardienilor Revoluţiei iraniene care a condamnat atacurile israeliene din Siria. Guvernul israelian a semnalat că tratează cu seriozitate ameninţările Teheranului.

Hassan Nasrallah: Hezbollah va câştiga un eventual conflict militar cu Israelul

Mişcarea Hezbollah ar câştiga un eventual conflict militar cu Israelul, a afirmat vineri Hassan Nasrallah, liderul organizaţiei fundamentaliste şiite.

"Israelul proferează mereu ameninţări, dar noi ştim că putem întotdeauna obţine o victorie în cazul unui război", a declarat Hassan Nasrallah, potrivit site-ului israelian Walla şi cotidianului Jerusalem Post, într-un discurs rostit la exact 18 ani de la retragerea trupelor israeliene din sudul Libanului.

În anul 2000, Israelul a decis retragerea în mod unilateral din sudul Libanului, după ce menţinuse 20 de ani o zonă de securitate.

Hassan Nasrallah a denunţat faptul că avioane militare israeliene au traversat spaţiul aerian libanez pentru a efectua bombardamente în Siria, întrebând, potrivit cotidianului Maariv: "Unde este suveranitatea noastră libaneză?".

Referindu-se la noile sancţiuni impuse de Statele Unite Iranului după retragerea Washingtonului din Acordul atomic, Hassan Nasrallah a apreciat, potrivit agenţiei Reuters, că "aceste măsuri vor avea efecte negative, însă nu vor produce rezultate".

CITEŞTE continuarea în Monitorul Apărării şi Securităţii

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici