Uniunea Economică Eurasiatică, DOMINATĂ de Rusia, va semna un acord comercial cu Iranul, în timp ce Statele Unite impun sancţiuni Teheranului

Uniunea Economică Eurasiatică, o structură coordonată de Rusia, va semna un acord comercial cu Iranul, în contextul în care Administraţia Donald Trump impune, după retragerea din Acordul nuclear, noi sancţiuni contra regimului de la Teheran, relatează site-ul agenţiei Associated Press.

2501 afișări
Imaginea articolului Uniunea Economică Eurasiatică, DOMINATĂ de Rusia, va semna un acord comercial cu Iranul, în timp ce Statele Unite impun sancţiuni Teheranului

Uniunea Economică Eurasiatică, coordonată de Rusia, va semna un acord comercial cu Iranul după noile sancţiunii impuse de SUA

Iuri Uşakov, consilierul pentru Afaceri Externe al preşedintelui rus Vladimir Putin, a anunţat că tratatul comercial între Uniunea Economică Eurasiatică (UEEA) şi Iran va fi semnat săptămâna viitoare.

Din organizaţia dominată de Rusia fac parte şi Kazahstan, Belarus, Armenia şi Kîrgîzstan. Mongolia şi Tajikistanul au anunţat intenţiile de a adera la UEEA.

Iuri Uşakov a argumentat că definitivarea tratatului comercial era programată de mult timp, dar semnarea coincide cu retragerea Statelor Unite din Acordul nuclear semnat de marile puteri cu Iranul şi cu impunerea de noi sancţiuni americane contra Teheranului.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici