Bulgaria speră că va adera la spaţiul Schengen până la sfârşitul anului

Ministrul bulgar de Externe, Nicolai Mladenov, şi-a exprimat, miercuri, la Sofia speranţa că Bulgaria va putea să adere la spaţiul Schengen până la sfârşitul anului, relatează site-ul Novinite.com.

118 afișări
Imaginea articolului Bulgaria speră că va adera la spaţiul Schengen până la sfârşitul anului

Ministrul bulgar de Externe, Nicolai Mladenov (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Vorbind despre priorităţile Bulgariei şi preşedinţiei ungare a UE, Mladenov a declarat că Guvernul bulgar este convins să va îndeplini până în martie toate criteriile tehnice pentru a deveni membru al Acordului Schengen.

Luna martie a fost data stabilită pentru aderarea României şi Bulgariei la Schengen, dar reticenţele unor ţări vest-europene şi informaţiile potrivit cărora Bulgaria ar întâmpina probleme în controlarea graniţei au făcut puţin probabilă respectarea acestei date.

"Sperăm că după luna martie, după ce vom fi îndeplinit toate criteriile tehnice, vom permite statelor membre UE să ia o decizie în scurt timp pentru ca Bulgaria să poată adera la spaţiul Schengen până la sfârşitul lui 2011", a declarat Mladenov.

"Aderarea Bulgariei la spaţiul Schengen este extrem de importantă sub toate aspectele şi direcţiile, vă puteţi imagina acest lucru, şi nu este nevoie să vă explic eu", a precizat ministrul, enumerând priorităţile ministerului său în timpul preşedinţiei ungare a UE.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici