Bulgaria staţionează trupe la graniţa cu Macedonia

Guvernul bulgar a staţionat trupe la graniţa cu Macedonia, acestea fiind pregătite să facă faţă unui eventual val de imigranţi în cazul în care situaţia din ţara vecină se înrăutăţeşte, relatează site-ul Novinite.com.

2240 afișări
Imaginea articolului Bulgaria staţionează trupe la graniţa cu Macedonia

Bulgaria staţionează trupe la graniţa cu Macedonia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Membrii Unităţii specializate de combatere a terorismului (SOBT) desfăşoară exerciţii alături de colegii lor macedoneni pentru capturarea teroriştilor în zone împădurite şi deluroase. Premierul bulgar Boiko Borisov a declarat că aceste măsuri au fost luate în eventualitatea unui val de imigranţi din Macedonia, a precizat postul de radio Darik.

După ce Borisov a convocat marţi Consiliul de Securitate al ţării, a devenit clar că Guvernul va lua măsuri în cazul în care situaţia din Macedonia va escalada, cea mai mare îngrijorare fiind un aflux de imigranţi.

Potrivit lui, sunt aşteptate noi tensiuni în Macedonia duminică, atunci când opoziţia a programat un protest antiguvernamental pentru a cere demisia premierului Nikola Gruevski.

Punctele de control de la graniţă au fost puse în alertă, pentru a primi macedonenii cu paşapoarte bulgare, al căror număr este de aproximativ 90.000 de persoane. Borisov a explicat că nu va fi o problemă pentru deţinătorii de paşapoarte bulgare să intre în ţară şi a anunţat că Bulgaria ar trebui să fie pregătită pentru o eventuală criză umanitară.

Ministrul Apărării, Nikolai Nencev, a confirmat că armata va oferi asistenţă în asigurarea pazei la graniţă. Nencev a adăugat că aceasta include asistenţă pentru poliţia de frontieră şi Ministerul de Interne în general, asigurând că deocamdată nu există niciun motiv de îngrijorare.

Şeful Statului Major al armatei, viceamiralul Rumen Nikolov, a declarat miercuri că serviciile de securitate bulgare vor stabili în curând dacă evenimentele din Macedonia sunt spontane sau au fost planificate.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici