Camera Reprezentanţilor, vot în favoarea noilor sancţiuni impuse Rusiei, Iranului şi Coreei de Nord

Camera Reprezentanţilor din SUA a votat, marţi, o nouă lege ce prevede impunerea a noi sancţiuni Rusiei, Iranului şi Coreei de Nord, în pofida obiecţiilor ridicate de preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, relatează site-ul agenţiei de presă Reuters.

660 afișări
Imaginea articolului Camera Reprezentanţilor, vot în favoarea noilor sancţiuni impuse Rusiei, Iranului şi Coreei de Nord

Camera Reprezentanţilor, vot în favoarea noilor sancţiuni impuse Rusiei, Iranului şi Coreei de Nord

Adoptarea noului pachet de sancţiuni vine pe fondul intenţiilor tot mai vizibile ale congresmanilor americani privind investigarea interferenţelor Rusiei din campania prezidenţială din 2016 şi posibilul efect al acestor ingerinţe asupra alegerii în funcţia de preşedinte a lui Donald Trump.

Administraţia Trump s-a opus adoptării legii privind noile sancţiuni deoarece preşedintele va trebui să obţină aprobarea Congresului înainte de a reduce orice sancţiuni impuse Moscovei.

Noile sancţiuni au fost votate de o majoritate covârşitoare, 419 votând pentru şi doar trei împotrivă. Legea va trebui să treacă şi de Senat înainte să ajungă pe masa preşedintelui, care are dreptul de a o promulga sau de a-şi exercita dreptul de veto.

Legea, ce s-a bucurat de un suport bipartizan, fiind susţinută şi de Republicani şi de Democraţi, vizează sancţionarea Rusiei pentru anexarea Crimeei din 2014 şi ingerinţele în alegerile americane.

În plus, Comisia Juridică a Senatului a cerut, marţi, ca Paul Manafort, fost manager al campaniei prezidenţiale a lui Donald Trump, să fie audiat în faţa Comisiei, ca parte a investigaţiilor legate de ingerinţele ruseşti în alegerile prezidenţiale. Tot marţi, Jared Kushner a trebuit să răspundă în Camera Reprezentanţilor pentru contactele pe care le-ar fi avut cu cetăţeni ruşi în timpul campaniei prezidenţiale.

Moscova a negat că a încercat să influenţeze rezultatul alegerilor în favoarea lui Trump, iar preşedintele american a negat şi el că ar fi cooperat cu Rusia.

Totodată, această lege ridică îngrijorări şi în interiorul Uniunii Europene deoarece ar intra sub incidenţa sancţiunilor şi unele companii care ajută Rusia în construirea noilor gazoducte, inclusiv al proiectului Nord Stream 2.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici