Campania pentru Brexit, suspendată pentru a doua zi. Deputata Jo Cox ucisă era un avocat puternic al taberei pentru rămânerea în UE

Ambele tabere britanice, pro şi contra Brexit, au oprit campania pentru a doua zi, după moartea tragică a deputatei Jo Cox, un avocat puternic al taberei pentru rămânerea în UE a Marii Britanii.

9787 afișări
Imaginea articolului Campania pentru Brexit, suspendată pentru a doua zi. Deputata Jo Cox ucisă era un avocat puternic al taberei pentru rămânerea în UE

Campania pentru Brexit, suspendată pentru a doua zi. Deputata Jo Cox ucisă era un avocat puternic al taberei pentru rămânerea în UE (Imagine Shutterstock / Mediafax Foto)

Evenimentele planificate pentru vineri de către "Votaţi ieşirea" şi "Marea Britanie mai puternică în Europa" au fost amânate.

Potrivit presei britanice, Jo Cox, în vârstă de 41 de ani, membră a Partidului Laburist, a fost atacată în circumscripţia sa electorală, în localitatea Birstall, situată în apropierea oraşului Leeds.

În acelaşi incident a fost înjunghiat un bărbat de circa 40 de ani, care a suferit răni uşoare.

Un bărbat în vârstă de 52 de ani a fost arestat preventiv în urma atacului. "Există un incident în Birstall", a confirmat Poliţia din comitatul West Yorkshire, fără a oferi detalii.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici