MONITORUL APĂRĂRII | Canada trimite în România 135 de militari şi avioane multirol, pentru misiuni aeriene NATO

Canada trimite în România 135 de militari şi cinci avioane multirol F/A-18 Hornet, pentru participarea la misiuni de poliţie aeriană ale Alianţei Nord-Atlantice, anunţă Forţele Aeriene canadiene, potrivit publicaţiilor Ottawa Citizen şi SkiesMag.com.

2677 afișări
Imaginea articolului MONITORUL APĂRĂRII | Canada trimite în România 135 de militari şi avioane multirol, pentru misiuni aeriene NATO

Foto: Pixabay

Misiunea canadiană în România se va desfăşura în perioada septembrie-decembrie 2018, în cadrul Operaţiunii Reasigurare (Reassurance), contribuţia Canadei la activităţile NATO în centrul şi estul Europei.

Militarii canadieni şi avioanele de vânătoare F/A-18 Hornet vor ajunge la Baza aeriană Mihail Kogălniceanu.

"Prin politicile noastre în materie de apărare, vrem să menţinem Canada implicată pe plan internaţional. Asistenţa pe care o oferim misiunii de poliţie aeriană în România este o contribuţie importantă şi o demonstraţie puternică despre susţinerea pe care o oferim Alianţei Nord-Atlantice, una dintre cele mai importante relaţii multilaterale", a declarat ministrul canadian al Apărării, Harjit Sajjan.

Prezenţa avioanelor de vânătoare F/A-18 Hornet va contribui la sporirea capabilităţilor Forţelor Aeriene române, anunţă armata canadiană.

"Apărarea colectivă este un element central al Tratatului fondator al NATO. Membrii Forţelor Aeriene canadiene mobilizaţi în România pentru susţinerea misiunii NATO de poliţie aeriană sunt pregătiţi să contribuie la această misiune vitală de apărare colectivă", a afirmat generalul Iain Huddleston, comandantul adjunct al Diviziei aeriene 1 din Canada.

CITEŞTE CONTINUAREA ARTICOLULUI ÎN MONITORUL APĂRĂRII ŞI SECURITĂŢII

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici