Candidata UKIP şi-a cerut scuze pentru declaraţiile privind infracţionalitatea asociată cu românii

Candidata partidului Independent în Eastleigh, Marea Britanie, şi-a cerut scuze pentru declaraţiile cu privire la înclinaţia naturală a imigranţilor români către infracţionalitate.

422 afișări
Imaginea articolului Candidata UKIP şi-a cerut scuze pentru declaraţiile privind infracţionalitatea asociată cu românii

Candidata UKIP şi-a cerut scuze pentru declaraţiile privind infracţionalitatea asociată cu românii (Imagine: AFP / Arhiva MediafaxFoto)

Diane James, membră a UK Independence Party (UKIP) a solicitat oprirea completă a migraţiei, argumentând în cadrul lansării campaniei sale electorale că există o problemă cu "criminalitatea asociată cu românii" şi a sugerat că zonele cu un număr mare de imigranţi români au rate ale criminalităţii ridicate, relatează The Times.

Ambasadorul României în Marea Britanie, Ion Jinga, a condamnat aceste declaraţii ca "extremiste" şi a avertizat că "o astfel de retorică este periculoasă şi poate duce la un comportament rasist".

Întrebată despre cele mai importante probleme ale campaniei UKIP, Diane James a declarat că "imigraţia este problema majoră pe care celelalte partide nu vor să o abordeze deoarece se bazează foarte mult pe migraţia nereglementată".

Îndemnată să argumenteze, ea a declarat că "deoarece în ultimii ani imigranţii s-au aşezat în zone unde există un număr mare de votanţi laburişti".

"La 1 ianuarie 2014 se vor deschide porţile pentru cetăţenii bulgari şi români (...). Nu vorbim doar despre presiunea exercitată asupra serviciilor din cauza imigraţiei ci, de asemenea, trebuie să o spun, despre criminalitateai asociate cu românii". Diane James afirmă în continuare: "Una dintre problemele cu Olimpiada de anul trecut a fost că poliţia metropolitană a trebuit să se confrunte cu bandele criminale româneşti de hoţi de buzunare".

Ulterior, James şi-a cerut scuze pentru declaraţiile sale, spunând că nu a intenţionat să fie o "generalizare asupra fiecărui individ născut cu un paşaport românesc".

Cu toate acestea, James a declarat, în continuare, că dovezile pe care ea le-a văzut sugerează că "acolo unde s-au stabilit românii în număr mare s-a produs şi o creştere a infracţionalităţii".

Ambasadorul României în Marea Britanie a catalogat declaraţiile lui James ca "agresive, grosolane şi nefondate" şi a insistat că nu au existat "probleme speciale legate de criminalitate care să implice cetăţeni români în timpul Jocurilor Olimpice sau Paraolimpice".

"Raţiunea trebuie să prevaleze şi sper că societatea britanică pe care o admir şi o respect atât de mult va respinge ferm asemenea atitudini extremiste", a adăugat ambasadorul român, citat de publicaţia The Times.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici