Capsula SpaceX a readus pe Pământ primul echipaj de astronauţi civili

  • Primul echipaj al unei nave cosmice format numai din civili a revenit pe Pământ.
  • A fost un voiaj de trei zile la bordul capsule SpaceX Crew Dragon.
  • Capsula a amerizat în largul coastei Floridei.
1317 afișări
Imaginea articolului Capsula SpaceX a readus pe Pământ primul echipaj de astronauţi civili

Capsula SpaceX readus pe Pământ primul echipaj de astronauţi civili

După ce a călătorit cu mai mult de 27.000 de kilometri pe oră, nava a folosit pătura groasă de aer a Pământului pentru a încetini, exteriorul navei atingând temperaturi de aproape 2.000 de grade în acest proces.

Capsula Crew Dragon a folosit scutul termic pentru a proteja echipajul împotriva căldurii intense şi a acumulării de plasmă în timp se îndrepta spre ocean.

După ieşirea din nava spaţială, echipajul a fost văzut zâmbind şi făcând semn către camerele de televiziune.

Zborul nu a fost impecabil din punct de vedere tehnic. "Ştiţi că am avut câteva probleme la care am lucrat, am muncit ceva la sistemul de gestionare a deşeurilor", a declarat Benji Reed, directorul SpaceX pentru managementul misiunii echipajului, în timpul unui briefing post-zbor. „Dar a fost bine iar echipajul a fost fericit şi sănătos”, a adăugat el.

Reed a mai spus că a existat o problemă cu un senzor de temperatură într-unul din propulsoarele Draco utilizate pentru a controla capsula în spaţiul cosmic, dar compania a răspuns a oprit senzorul „dublu redundant”. „Şi, de fapt, că Draco în sine a fost redundant, nu a fost niciodată un risc”, a spus Reed.

Oficialii NASA au spus că Crew Dragon este probabil cel mai sigur vehicul care a zburat vreodată.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
spacex,
casulă,
revenire

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici