Casa Albă: Obama intenţionează să-l primească pe Hollande "aşa cum este prevăzut", pe 11 februarie

Preşedintele american Barack Obama aşteaptă să-l primească pe omologul său francez François Hollande, pe 11 februarie, "aşa cum este prevăzut", a anunţat sâmbătă Casa Albă, după anunţul Palatului Elysée privind despărţirea lui Hollande de partenera sa Valérie Trierweiler.

138 afișări
Imaginea articolului Casa Albă: Obama intenţionează să-l primească pe Hollande "aşa cum este prevăzut", pe 11 februarie

Francois Hollande si Barack Obama (Imagine: Mediafax Foto/AFP

"Preşedintele (Obama) aşteaptă să-l vadă pe Hollande aşa cum este prevăzut" în cursul unei vizite de stat, pe 11 februarie, la Washington, a declarat un purtător de cuvânt al Casei Albe, Caitlin Hayden.

Hayden nu a evocat numele lui Valérie Trierweiler, la care, totuşi, Obama s-a referit pe 22 noiembrie când a spus, în numele său şi al soţiei sale, Michelle, că este "nerăbdător să-i primească pe preşedintele Hollande şi pe Valérie Trierweiler" la Casa Albă, într-o vizită de stat.

Absenţa lui Valérie Trierweiler la Washington nu va antrena nicio consecinţă protocolară deosebită pentru această vizită de stat, "Primele Doamne" neavând, în pofida unei mari vizibilităţi, niciun statut juridic pe cele două maluri ale Atlanticului.

François Hollande a anunţat, sâmbătă, la Paris, separarea de partenera sa, Valerie Trierweiler, la două săptămâni după dezvăluirea relaţiei lui cu actriţa Julie Gayet.

Şeful statului francez a promis, pe 14 ianuarie, să clarifice situaţia relaţiilor sale cu Valérie Trierweiler, după ce revista mondenă Closer a dezvăluit, pe 10 ianuarie, existenţa unor relaţii între Hollande şi actriţa franceză Julie Gayet, în vârstă de 41 de ani.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici