Casa Albă onorează memoria victimelor atentatului de la Benghazi şi atacurilor teroriste din SUA: "Continuăm să plângem moartea colegilor noştri"

Casa Albă a adus marţi un omagiu celor patru americani ucişi în atentatul comis la Bengazi (Libia) în urmă cu un an, într-un mesaj care subliniază totodată asupra măsurilor de securitate adoptate pentru miercuri, cu ocazia marcării a 12 ani de la atacurile de la 11 septembrie.

277 afișări
Imaginea articolului Casa Albă onorează memoria victimelor atentatului de la Benghazi şi atacurilor teroriste din SUA: "Continuăm să plângem moartea colegilor noştri"

Casa Albă onorează memoria victimelor atentatului de la Benghazi şi atacurilor teroriste din SUA (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Data de "11 septembrie este o zi de amintire, de 12 ani, atât pentru americani, cât şi în lume", a declarat Jay Carney, un purtător de cuvânt al preşedinţiei americane, citat într-un comunicat.

"Evenimentele de anul trecut, în care am pierdut patru americani curajoşi - (ambasadorul în Libia) Chris Stevens, Sean Smith, Glen Doherty şi Tyrone Woods - au adus mai aproape de noi realitatea dificultăţilor cu care ne confruntăm în lume", a adăugat Carney.

"La apropierea acestei zile, continuăm să plângem moartea colegilor noştri şi să le onorăm simţul datoriei", a subliniat purtătorul de cuvânt, reiterând angajamentul Statelor Unite de a-i "face să dea socoteală în justiţie pe autorii atentatului de la Benghazi".

Carney a mai spus că preşedintele Barack Obama a discutat cu echipa sa în domeniul securităţii naţionale măsurile adoptate pentru marcarea a 12 ani de la atentatele de la New York şi Washington, revendicate de Al-Qaida, soldate cu aproximativ 3.000 de morţi.

"Echipa preşedintelui adoptă măsuri pentru a împiedica atentate legate de 11 septembrie şi pentru a asigura protecţia americanilor şi instalaţiilor (Statelor Unite) în străinătate", a spus Carney.

Atacul de la Benghazi a declanşat o adevărată furtună politică, timp de mai multe luni, între administraţia democrată şi opoziţia republicană din Congres, care suspectează Executivul că a vrut să treacă sub tăcere caracterul "terorist" al acestui atentat, pentru a nu afecta bilanţul în domeniul securităţii naţionale al lui Obama, la acea vreme în plină campanie pentru realegerea ca preşedinte.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici