Cazul soldatului înjunghiat în gât la Paris: Un bărbat a fost arestat. El este un susţinător al "islamului radical"

Un bărbat în vârstă de 22 de ani a fost arestat, miercuri dimineaţa, în La Verrière în Yvelines, la vest de Paris, în ancheta privind agresiunea comisă asupra unui militar, sâmbătă, în La Défense, a anunţat Ministerul francez de Interne. Potrivit unor surse apropiate anchetei, bărbatul este un susţinător al "islamului radical".

201 afișări
Imaginea articolului Cazul soldatului înjunghiat în gât la Paris: Un bărbat a fost arestat. El este un susţinător al "islamului radical"

Un bărbat a fost arestat în cazul militarului francez înjunghiat în cartierul în La Défense (Imagine: Shutterstock)

"Presupusul autor al agresiunii împotriva unui militar, sâmbătă seara, în La Défense a fost arestat în această dimineaţă în La Verrière în Yvelines", potrivit unui comunicat al lui Manuel Valls, care le mulţumeşte poliţiştilor din brigada criminalistică. Ancheta desfăşurată sub autoritatea Parchetului antiterorism va trebui să stabilească care au fost parcursul, mediul şi motivaţiile acestui tânăr", a anunţat ministrul.

Potrivit unor surse apropiate anchetei, bărbatul este un susţinător al "islamului radical".

În vârstă de 22 de ani, el este adeptul unui "islam tradiţionalist, chiar radical, de trei sau patru ani", au declarat aceste surse, care incită totuşi la prudenţă, ancheta nefiind decât la început.

Militarul rănit participa la o misiune de patrulare împreună cu doi camarazi şi a fost lovit pe la spate, la nivelul gâtului, cu o armă albă.

Victima, Cédric Cordiez, a fost externată luni dimineaţa de la spitalul militar în care a primit îngrijiri.

Această agresiune a avut loc după trei zile de la asasinarea miercuri, la Londra, a unui militar britanic de către doi islamişti radicali. Nicio legătură nu a fost stabilită de către anchetatori, până în acest moment, între cele două agresiuni.

Parchetul pentru luptă împotriva terorismului de la Paris a deschis o anchetă. "Este necesar să menţinem toate ipotezele şi nu neglijăm niciuna", a declarat sâmbătă preşedintele François Hollande.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici