Ce au descoperit rebelii în complexul lui Kadhafi: Un parc de distracţii şi o grădină zoologică

Cetăţenii obişnuiţi au descoperi pentru prima dată opulenţa în care trăia colonelul Muammar Kadhafi după ce rebelii au intrat în complexul din Tripoli în care locuia acesta, relatează Daily Mail, în ediţia electronică de joi.

1952 afișări
Imaginea articolului Ce au descoperit rebelii în complexul lui Kadhafi: Un parc de distracţii şi o grădină zoologică

Ce au descoperit rebelii în complexul lui Kadhafi: Un parc de distracţii şi o grădină zoologică (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Un grup de tineri a ales să facă turul complexului Bab al-Aziziya în mijlocul de transport preferat al dictatorului, o maşină de golf electrică. În drumul lor către clădirile complexului, ei au putut vedea suficiente rămăşiţe ale unui parc bizar de tipul Neverland al lui Michael Jackson, completat de o grădină zoologică, pe care Kadhafi le-a construit în centrul capitalei libiene.

Într-unul dintre palatele sale, au fost găsite lucrări de artă atârnând pe pereţi şi replici de mobilier din secolul XIV. În centrul complexului este "Casa Rezistenţei", fosta reşedinţă a lui Kadhafi, care a fost distrusă parţială într-un raid aerian american în 1986. În prezent, aceasta este un mausoleu cu mobila păstrată neatinsă timp de 25 de ani, protejată de geamuri de sticlă, ca o amintire a atacului.

O urmă de părere de rău faţă de Kadhafi este inspirată de dormitorul fantomatic al fiicei sale adoptate Hana, care avea doar câteva luni în momentul în care a fost ucisă în timpul raidului. Aici există şi un fel de sanctuar în onoarea fetiţei - o serie de rachete "suspendate", poate în mod inadecvat" de tavan, similare celor lansate de avioanele americane.

Nu departe de clădirile folosite de familia Kadhafi pentru a dormi se află un cinematograf unde acesta ar fi vizionat ultimele filme occidentale.

În plus, Kadhafi ar fi cheltuit peste 300 de miliarde de euro pentru a construi o grădină zoologică, plină cu animale primite de la diverşi dictatori africani.

Rebelii de la poartă i-au implorat pe cei care au intrat să nu jefuiască şi să nu distrugă palatul, afirmând că acesta ar trebui păstrat pentru poporul libian. Dar aceştia nu au rezistat şi au luat tot ceea ce puteau transporta, inclusiv un sistem home cinema, bijuterii, lenjerii şi o armă placată cu aur.

Ei au pătruns şi în cortul de beduin al dictatorului, unde acesta ar fi dormit în nopţile călduroase de vară, înainte ca NATO să înceapă bombardamentele.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici