CE propune posibilitatea reintroducerii vizelor în relaţia cu state terţe, în cazuri excepţionale

Comisia Europeană va propune marţea viitoare posibilitatea reintroducerii vizelor în relaţia cu ţări terţe care abuzează de actualul regim fără vize pentru a face presiuni asupra unor grupuri minoritare să migreze spre UE.

216 afișări
Imaginea articolului CE propune posibilitatea reintroducerii vizelor în relaţia cu state terţe, în cazuri excepţionale

CE propune posibilitatea reintroducerii vizelor în relaţia cu state terţe, în cazuri excepţionale (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Măsura vizează direct Serbia şi Macedonia, invitate în van de liderii europeni să împiedice propriii cetăţeni să ceară azil în state membre UE.

Belgia este preocupată de afluxul de solcitanţi de azil provenind in Serbia şi Macedonia.

Comisarul UE responsabil de imigraţie, Cecilia Malmstrom, a decis să propună o astfel de opţiune la solicitările mai multor state membre UE.

Dacă va fi aprobată, măsura va permite reinstaurarea temporară a vizelor pentru cetăţenii din terţe state, în cazul unui val de imigranţi, al abuzurilor sau al riscurilor privind securitatea.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici