Ce va mai dezvălui WikiLeaks? Site-ul a publicat un fişier parolat ce conţine un anunţ important

Site-ul specializat în dezvăluirea de documente secrete WikiLeaks a difuzat miercuri un fişier parolat misterios, al cărui conţinut nu este cunoscut, după ce a anunţat pe Twitter că va transmite "un anunţ important".

3335 afișări
Imaginea articolului Ce va mai dezvălui WikiLeaks? Site-ul a publicat un fişier parolat ce conţine un anunţ important

Ce va mai dezvălui WikiLeaks? Site-ul a publicat un fişier parolat ce conţine un anunţ important (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

WikiLeaks nu a dezvăluit conţinutul dosarului de 571 de megaocteţi care nu poate fi deschis fără parolă. Această "cheie" va fi difuzată "la momentul oportun", a anunţat site-ul.

În iulie 2010, WikiLeaks a difuzat un alt fişier al cărui conţinut ar urma să fie dezvăluit dacă i se va întâmpla ceva fondatorului site-ului, Julian Assange.

Assange este în arest la domiciliu în Marea Britanie, unde este ameninţat de extrădarea în Suedia, într-un caz de viol şi agresiune sexuală de care este acuzat în această ţară din Europa de Nord.

Justiţia britanică a aprobat expulzarea sa, dar Assange, un australian în vârstă de 40 de ani, a făcut apel la această decizie.

Difuzarea acestui nou fişier intervine în timp ce WikiLeaks a publicat în această săptămână o nouă serie de aproximativ 134.000 de telegrame diplomatice americane.

Statele Unite au considerat că site-ul pune în pericol vieţile surselor diplomatice, prin citarea numelor lor în această tranşă de documente, ceea ce site-ul dezminte.

WikiLeaks a anunţat că a făcut obiectul, marţi, unui atac cibernetic.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici