Cel puţin 35 de militanţi kurzi au fost ucişi, după ce aceştia au atacat o bază militară turcă

Cel puţin 35 de militanţi kurzi au fost ucişi, sâmbătă dimineaţa, în urma unui atac al acestora asupra unei baze militare din provincia Hakkari, au anunţat oficialii militari turci, potrivit Reuters online.

24598 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 35 de militanţi kurzi au fost ucişi, după ce aceştia au atacat o bază militară turcă

Cel puţin 35 de militanţi kurzi au fost ucişi, după ce aceştia au atacat o bază militară turcă (Imagine: AFP / Mediafax Foto)

Militantii au încercat să atace baza militară, împărţiţi în trei grupe diferite, dar au fost reperaţi şi în urma unei operaţiuni aeriene au fost neutralizaţi 23 dintre aceştia, au explicat oficialii.

Patru au fost ucişi în timpul unei operaţiuni la sol, iar restul de opt au fost ucişi în cursul ciocnirilor din districtul Cukurca al provinciei Hakkari, au precizat oficialii turci.

Atacul asupra bazei a avut loc la doar câteva ore după mai multe confruntări în districtul Cukurca între militari turci şi militanţii Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), soldate cu moartea a opt militari.

Forţele militare turce, care se poartă lupte acerbe cu insurgenţa kurdă, în special în sud-estul ţării, trece printr-un amplu proces de epurare în urma tentativei de lovitură de stat din 15 iulie. Aproape 40 la suta din totalul generalilor şi amiralilor din forţele armate au fost demişi în urma acestui eveniment.

Conflictul dintre serviciile de securitate turce şi PKK, considerată o organizaţie teroristă de Turcia, SUA şi Uniunea Europeană, a izbucnit în anul 1984 şi s-a soldat până acum cu cel puţin 40.000 de morţi.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici