Autorităţile din Austria monitorizează sute de islamişti, inclusiv o femeie de origine română convertită la islam

Autorităţile din Austria sunt preocupate de riscul unor atacuri teroriste, dezvăluind că sunt monitorizaţi sute de islamişti, inclusiv o femeie de origine română convertită la islam care ar locui în Viena, relatează site-ul publicaţiei Kronen Zeitung.

15340 afișări
Imaginea articolului Autorităţile din Austria monitorizează sute de islamişti, inclusiv o femeie de origine română convertită la islam

Autorităţile din Austria monitorizează sute de islamişti, inclusiv o femeie de origine română convertită la islam

Ministrul austriac de Interne, Wolfgang Sobotka, atrage atenţia că situaţia în materie de securitate în Europa a continuat să se înrăutăţească începând din ianuarie 2015, când au fost comise primele atentate la Paris, în redacţia revistei satirice Charlie Hebdo.

Oficialul guvernamental austriac a dat asigurări că serviciile de securitate au primit echipamente ultramoderne, legislaţia antiteroristă a fost modificată, iar Direcţia federală pentru protecţia Constituţiei şi combaterea terorismului (BVT) are personal suplimentar.

Autorităţile austriece monitorizează aproape 300 de islamişti care au participat la conflictele din Siria şi Irak.

Potrivit publicaţiei Kronen Zeitung, printre persoanele care ar fi monitorizate de serviciile de securitate austriece s-ar număra şi o femeie de origine română care locuieşte în Viena şi care ar fi postat pe Facebook o imagine cu o armă de foc. Nu există detalii despre situaţia acestei presupuse islamiste.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici